Godinama sam ćutala, a onda sam smogla snage da prijavim nasilnika

0
45

Počelo je verbalnim maltretiranjem koje je ubrzo preraslo u povremeno šamaranje. Kada mi je muž dok me je tukao pesnicama napravio podlive, skupila sam snage i hrabrosti da ga prijavim.

Ovim rečima S.S. (31) iz okoline Gornjeg Milanovca objašnjava pakao kroz koji je godinama prolazila jer nije mogla da se zaštiti od muža nasilnika. Nedavno je sa sinom i ćerkom otišla kod roditelja, ali i dalje nije sigurna da se napasnik neće pojaviti na vratima.

Decu, srećom, nije tukao, ali su doživljavali traume uvek kada bi se njihov otac napio, jer tada je bio užasan. Svaki put sam strahovala kakav će se pojaviti kada dođe sa posla. Pošto nigde ne radim, morala sam da trpim torturu, ali sam odlučila da više ne želim tako da živim. Prijavila sam nasilnika i sada je sve na sudskim organima. Verujem da su batine kojima sam godinama bila izložena sada prošlost – priča nesrećna žena.

Ona svim ženama koje su doživele sudbinu sličnu njenoj sugeriše da prijave nasilnika.

Verujte, to je mnogo lakše nego trpeti torturu i misliti da će se preko noći popraviti i postati onaj čovek u koga ste se zaljubili. To se neće dogoditi. Možda ja nisam ta koja bi trebalo da ohrabruje druge žene jer sam i sama godinama trpela nasilje, ali evo sad sam prelomila i puno mi je lakše – priča S.S.

TEKST JE NASTAO U OKVIRU MEDIJSKOG PROJEKTA “PORODIČNO NASILJE – VELIKI DRUŠTVENI PROBLEM“, KOJI SUFINANSIRA GRAD ČAČAK U OKVIRU PROJEKTA ZA OSTVARIVANJE JAVNOG INTERESA U OBLASTI JAVNOG INFORMISANJA

Prethodni članakKoncert klasične muzike u Domu kulture
Sledeći članakPesnički konkurs “Pesma o Čačku“ otvoren do 1. maja

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here