Goriva ima dovoljno, nema mesta panici i pravljenju zaliha

1
465

Svega ima u dovoljnim količinama, Srbija apsolutnog nema nikakvog problema sa snabdevanjem naftnim terivatima, saznaje Telegraf.rs u Vladi Srbije.

Trenutno, očigledno se namerno širi panika, što je stvorilo bespotrebne gužve na pojedinim pumpama.

Aleksandar Vučić sinoć je rekao da su obezbeđene dovoljne količine nafte i da građani ne moraju da hrle na benzinske pumpe. Međutim, pojedine kompanije pokušale su da veštački izazovu nestašice ograničenjem prodaje goriva čije su cene zamrznute do 14. marta.

Ovakvi potezi su u suprotnosti sa Uredbom Vlade u kojoj je naftašima jasno stavljeno do znanja da ne smeju da izazivaju veštačke nestašice. Prema tom dokumentu, privredni subjekti koji se bavi prometom goriva ne smeju isporučivati navedena goriva u količinama manjim od prosečnih u poslednjih 12 meseci. Oni koji postupe drugačije platiće novčanu kaznu u iznosu od 100.000 do 2.000.000 dinara, a uz novčanu kaznu može se izreći i mera zabrane rada u trajanju od 6 meseci do godinu dana – piše u Uredbi.

Reč je o benzinu evropremijum BMB 95, koji ne može da bude skuplji od 171 dinar po litru, i evrodizela od 179 dinara po litru.

Upravo za te kategorije su pojedine kompanije danas ograničile prodaju na 20 litara za automobile po rezervoaru, 50 litara za traktore i 100 litara za kamione, bar je takva informacija kružila društvenim mrežama.

Istovremeno zabranile su i sipanje evrodizela u kanistere i bidone bez obzira na ovlašćenja koja im to omogućavaju.

Bar tako stoji u dopisima nekih naftnih kompanija koje su pod oznakom “hitno” dostavile svojim prodajnim mrežama. Neki od takvih dokumenata su danas kružili društvenim mrežama.

Gužvi na pojedinim benzinskim pumpama bilo je i u Čačku.

Izvor: Telegraf.rs, Morava info

Prethodni članakDr Nestorović nosilac liste za parlamentarne izbore, profesor Ševarlić kandidat za predsednika
Sledeći članak“Moguće nestašice goriva na pumpama ako se produži ograničenje cena“

1 KOMENTAR

  1. Baksuzi, sve pokupujte, pravite zalihe. Samo za vaše dupe. Nikakvo čudo. Već viđeno. A ja sam razmislio. Čačak je relativno mali grad. Zato startujem bicikl. Imam 57 god. U radnom odnosu sam. Radim u Konjevićima živim kod hotela Morava. Testirao sam, i do radnog mesta stižem za 25 – 30 min. Toliko i u povratku. Laganica. Niko mi ništa ne može sa te strane. A vi budite zadovoljni i ako možete srećni.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here