Grad Čačak kupuje Remontov stadion

22
4708

ČAČAK – Grad Čačak uputio je zahtev Ministarstvu odbrane i Republičkoj direkciji za imovinu da se gradu bez naknade dodeli taj kompleks kompleks Remontovog stadiona.

Reč je o vojnom kompleksu katastarski zavedenom kao “Bulevar oslobođenja bb“ koji se sastoji od dve parcele ukupne površine 21.503 kvadratna metra.

Kako Morava info saznaje, Grad Čačak ima nameru da stadion i prostor oko njega koristi za održavanje festivala, koncerata i drugih kulturnih događaja, dok bi samo igralište bilo ustupljeno školama fudbala i zainteresovanim sportskim klubovima. Grad bi preuzeo obavezu održavanja, obezbeđenja i plaćanja svih komunalnih troškova.

Ingerencije nad kompleksom preuzela bi Turistička organizacija Čačka.

Prema našim saznanjima, ostvarivanje prava zakupa bez naknade bio bi prvi korak ka kupovini Remontovog igrališta i pripadajućih parcela od strane grada Čačka, koja će uslediti nakon procene veštaka Ministarstva odbrane i Poreske uprave o vrednosti te imovine.

Master planom Ministarstva odbrane predviđena je prodvaja ovog kompleksa, a grad Čačak ima pravo preče kupovine.

Ukoliko se to dogodi, jedan deo kompleksa, ka Ulici Čačanski partizanski odred (ka “Taliji), bio bi nakon rekonstrukcije pretvoren u rejonski park.

Izvor: Morava info

Prethodni članakTrostruki ubica iz Atenice pokušao da stupi u kontakt sa bratom
Sledeći članakRaspisuje se konkurs za sufinansiranje ugradnje solarnih panela na porodičnim kućama u Čačku

22 KOMENTARA

 1. A sta da kazemo za FK Bip koji je bio najjaci i najorganizovaniji klub u Cacku, ostao bez svoje kuce i ako je radio sve domacinski i kako treba….i sad se jave neki ljudi da pricaju i prisvajaju FK Remont a pri tom nisu ni utakmicu gledali ni ulozili dinar dok je isti klub postojo, neko tu vidi zlatnu koku, ali slaba vajda.

 2. FK Remont je bio dok je bio u vlasnistvu istoimene firme, posto prelazi u vlasnistvo grada na njega ce imati pravo da igraju svi klubovi….Borac i Remont ne mogu biti isto.

  • Ne mogu biti isto jer ce Borac igrati na gradskom stadionu a Remont na Remontovom. I na jednom i na drugom mogu igrati svi klubovi ali Remont i Borac ce svako na ,,svom“ imati prioritet.

  • Pravnice koji su to klubovi kada svi ostali imaju svoj teren osim Remonta? Zar i ovaj Borac nije ponovo osnovan ali ga svi i dalje volimo iako nema vise ni svoj stadion, ni svoj grb, a ni svoje staro ime. Komentar ti odise zlobom i pakosti

  • O pravnice legendo i presvetli nas hvala ti sto si nas prosvetlio…samo te molim da cinizam svoj sledeci put ostavis za ukucane

  • Normalno da ne mogu biti isto Borac ne postoji,ovo je sada Provo.
   Remont isto ne postoji.
   U ovom gradu nista nije isto sve je unisteno.
   Cacak je tunel I svetlost na kraju se ne vidi vec groblje,narod gladan I unisteno.

 3. Sve bitnije od bitnijeg , zaduzenje za rasvetu sad stadion ma milina jedna gde god ima prostora za pranje tu se da …a to sto ostali po selima nemaju najnuznije uslove zivljenja koga briga..naprimer najvece selo u opstini Mrcajevci nema pijacu vodu , kanalizaciju , putnu mrezu , koga briga neka se truju najplodnije oranice fekalijama nema veze to nikog nezanima pa ni presednika mz.

  • Kakva prevara objasni!!!Ne kupuje privatnik niti uzima u zakup.
   Treba da se ovaj prostor upristoji i upotrebi.
   Naj lakse je sedeti i pljuvati samo!!!!
   Sreca pa vas heitere niko ne zarezuje….
   Radujem se ponovnom zivotu Remontoovog.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here