IN MEMORIAM: Dragan Jekić, predsednik Samostalnog sindikata kompanije “Sloboda“

5
3578
Dragan Jekić

ČAČAK – Dragan Jekić, predsednik Samostalnog sindikata “Slobode” preminuo je u čačanskoj bolnici 12. aprila u 54. godini, od posledica koronavirusa, saopšteno je u tom sindikatu.

Kako se navodi, obavljajući sve sindikalne funkcije Jekić se dokazao kao istaknuti borac za radnička prava i bolji materijalni i socijalni položaj zaposlenih, uspešno zaključujući Kolektivni ugovor kod poslodavca, Kolektivni ugovor o bezbednosti i zdravlju na radu i obezeđujući zaposlenima preventivni oporavak, i učestvujući u svim sindikalnim akcijama Samostalnog sindikata metalaca Srbije i Saveza samostalnih sindikata Srbije.

Dragan Jekić je rođen 1965. godine u mestu Medovine, opština Ivanjica, od oca Mihajila i majke Stanimirke. Ubrzo po rođenju Dragana, majka i otac odlaze da žive u Jezdinu kod Čačka. Osnovnu školu je pohađao u Čačku, gde 1984. godine završava i srednju Ekonomsku školu – ekonomski tehničar. U Kompaniji “Sloboda“ (tada Fabrika namenske proizvodnje) zapošljava se 1986. godine.

Dobrim odnosom prema radu napreduje u poslu kojim se bavi. Kao zapažen radnik uključuje se u sindikalni rad i 1989. godine biva biran za poverenika sindikalne podružnice. Bio je član Odbora sindikata metalaca FNP. U tom periodu bio je zamenik predsednika sindikalne organizacije, a 2001. godine, po prvi put jeizabran za predsednika sindikalne organizacije Kompanije Sloboda, gde se nalazio do trenutka smrti.

Pored funkcije predsednika sindikalne organizacije Kompanije Sloboda, bio je u više navrata član RO SSMS za Zapadnu Srbiju, član Komisije namenske industrije Srbije i jedno veme njen predsednik, član Veća SSSS za grad Čačak i opštine, član Predsedništva Veća. Član je Uprave Samostalnog sindikata metalaca Srbije i potpredsednik SSMS od 2015. godine.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDr Dabić: Na infektivnom odeljenju 24 pacijenta, nabavljen tunel za dezinfekciju
Sledeći članakVojska stigla u “plavu halu“ u Atenici (FOTO)

5 KOMENTARA

  1. posto sam u nemogocnosti da licno izjavim saucesce porodici Jekic to bi uprvo preko ouog portala ucinio;““; ISKRENO SAUCESCE OD RADA VRANIC CACAK

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here