IN MEMORIAM: Radovan Ilić Beli, direktor Kombinata Guča i bivši predsednik opštine Lučani

7
5017
Foto: Media centar

GUČA – Posle kraće bolesti u Guči je preminuo Radovan Ilić Beli, dugogodišnji direktor Industrijskog kombinata Guča i nekadašnji predsednik opštine Lučani.

Povodom Ilićeve smrti oglasio se Kombinat Guča.

Radovan Ilić je rođen u Grabu, 4. avgusta 1954. godine, tu je završio osnovnu školu, a u Čačku srednju Tehničku školu, gde je i diplomirao na Višoj tehničkoj školi, stekavši zvanje inženjera mašinstva.

Od 1978. do 1981. godine zaposlen je kao profesor u Tehničkoj školi u Guči, a od 1981. do 1997. godine radi u Industrijskom kombinatu Guča, kao šef tehničke kontrole.

Za predsednika opštine Lučani, kao kandidat Demokratske stranke, izabran je 1997. godine i na toj funkciji ostaje do 2004. godine.

Kada je 2006. godine vlasnik IK Guča postao `Koncern Farmakom MB` Šabac, Radovan Ilić je imenovan za generalnog direktora i na toj funkciji je do 2013. godine, kada počinje da radi u Livnici Topola, takođe kao direktor tog kolektiva.

Od 2017. godine, kada IK Guča dobija novog vlasnika – `Progres inženjering` Čačak, Ilić je ponovo na čelu Kombinata i tu ostaje sve do penzionisanja, 2019. godine.

Na svakom od ovih poslova koje je obavljao dao je najveći doprinos i ostavio lični i prepoznatljiv pečat. Za svoj dugogodišnji rad u svim kolektivima dobio je mnoge nagrade i priznanja, a pominjemo samo nekoliko:
-Povelja kapetan Miša Anastasijević, za poslovnost 2009. godine,
-ista povelja za najboljeg industrijalca Raškog i Moravičkog okruga za 2012. godine,
-Za menadžera godine u oblasti livarstva proglašen je 2011. godine.
Komemoracija će se održati 15.05.2020. godine u 10 sati u Kulturnom centru u Guči.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU ovom rudniku rudari zarađuju i po 1.000 evra
Sledeći članakNiko od testiranih radnika FRA nema koronavirus

7 KOMENTARA

  1. Tek sam pre neki dan saznao da Radovan Beli nije više sa nama i to me je baš rastužili a godinama se nismo videli .Imali smo divnu saradnju sa divnim čovekom kad smo dolazili iz Šapca FarmakomMB u livnicu ,ja radi izrade kolske vage i drugih objekata.Moje duboko saucešce porodici i svim Dragacevcima

  2. Vecna slava, velikom coveku, dobrog i plemenitog srca. Vesele i dobre duse. Jedan je bio Radovan. Kog treba slediti i pamtiti. Neka te andjeli cuvaju i hvala na svemu. Pocivaj u miru. Amin.

  3. GDE GOD SE POJAVIO PLENIO JE SVOJIM DOSTOJANSTVOM, TOPLINOM I I LEPOM RECI. VOLELI SU GA SARADNICI , PRIJATELJI, POZNANICI, VOLELELA GA JE GUCA, LUCANI, VOLELO GA NJEGOVO DRAGACEVO.
    RAZUMEO JE I ZNAO DA SASLUSA, KOMSIJU, RADNIKA I SVAKOG COVEKA KO MU SE OBRATIO ZA SAVET, ZA POMOC UZ TOPLINU U OCIMA I REDAK OSMEH BLAGOGA LICA., RAZUMEO JE DRUGE A NJEGA SU VOLELI.
    UVEK CE BITI SA NAMA, SA SECANJIMA I USPOMENAMA.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here