IN MEMORIAM: Srboljub Đurić, preduzetnik

4
7754

ČAČAK – Nakon kraće bolesti u 65. godini života preminuo je Srboljub Đurić, inženjer tehnologije, vlasnik firme „Vodoinženjering“, član IO Foruma privrednika, dugogodišnji član UO Unije Čačak 2000 i njen nekadašnji predsednik.

Rođen je u Blacu 1955. godine, školovao se u rodnom mestu, a Tehnološko-metalurški fakultet završio je u Beogradu. Bio je dugogodišnji radnik JP Vodovod Čačak, ali se osamostalio i otpočeo privatni biznis osnovavši firmu „Vodoinženjering“.

Firma Vodoinženjering iz Čačka osnovana je 1997.godine. Nastala je kao rezultat realnih potreba u rešavanju naraslih problema iz oblasti kvaliteta vode. Koliko je firma uspešna govori i to da je dugogodišnje probleme voda veoma brzo rešavala, zahvaljujući pre svega stručnosti i znanju g-dina Đurića.

Od mnogih bazena urađenih na našim prostorima, i problemima koji su rešeni pomenućemo samo neke: Hotel Izvor Aranđelovac, Ribarska banja, Preševo, Hotel Merkur Vrnjačka Banja, bazen za potrebe snimanja filma Emira Kusturice „Na mlečnom putu“ i mnogi drugi.

Kao doprinos lokalnoj zajednici, na inicijativu g-dina Srboljuba Đurića, firma „Vodoinženjering“ je besplatno održavala gradske fontane na Gradskom trgu, na Rimskom trgu, u Gradskom parku i na platou kod Halk banke. U vreme pandemije virusa Korona nesebično je delio dezinfekciona sredstva napravljena u svojoj firmi, opštinama kojima je bilo potrebno. Uvek je rado pomagao rodno mesto Blace.

Srboljub Đurić napisao je mnoge stručne radove na temu prečišćavanja voda, bio je veliki aktivista i humanitarac. Kolege su ga sa razlogom nazivale doktorom za vodu.

Pamtićemo ga kao velikog čoveka i još većeg dobrotvora.

Neka mu je večna slava i veliko hvala.

Upravni odbor Unije Čačak 2000

Prethodni članakStatistika koronavirusa u Moravičkom okrugu za poslednjih mesec i po dana
Sledeći članakDr Luković: Derbi i studenti vratili epidemiju u Čačak

4 KOMENTARA

  1. Veliki čovek, veliki gubitak za Čačak, i za sve koji su ga poznavali.Tečo neka ti je večna slava, počiva u miru. Marko sa porodicom.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here