Statistika koronavirusa u Moravičkom okrugu za poslednjih mesec i po dana

1
1788

ČAČAK – U proteklih mesec i po dana na području Moravičkog okruga, koronavirus potvrđen je kod 427 osoba, a kada se tome dodaju podaci zaraženih iz marta, aprila i maja, taj broj iznosi 594.

Prema statistici Zavoda za javno zdravlje Čačak i agencije MNA, na području Čačka od 10. juna do danas COVID-19 potvrđen je kod 314 osoba (od mart 413), Gornjem Milanovcu 49 (106), Ivanjici 48 (53) i Lučanima 16 (22).

Od početka pandemije na području okruga umrlo je 47 osoba, od toga u martu, aprilu i maju 19, a u junu i julu 28.

Međutim, za nekoliko preminulih nisu stigle laboratorijske potvrde, ali su, kako objašnjavaju nadležni, ispoljavali kliničke slike koje ukazuju na prisustvo korona virusa.

Sa teritorije Čačka od marta do maja preminulo je 13 osoba, a u junu i julu 17.

Gornji Milanovac u oba pika beleži po pet umrlih, dok je sa područja Ivanjice u aprilu preminuo jedan pacijent, a za poslednjih mesec i po dana njih šest.

Iz beogradskih laboratorija očekuje se još oko 200 rezultata, a zanimljivo je da su poslednjih par dana stizali rezultati uzoraka koji su poslati 6. i 7. jula.

Izvor: MNA

Prethodni članakOtvoreno pismo 350 lekara: Tražimo novi Krizni štab
Sledeći članakIN MEMORIAM: Srboljub Đurić, preduzetnik

1 KOMENTAR

  1. I onda napišu da je danas testirano toliko i toliko i od toga ima pozitivnih toliko a ti pozitivni testirani pre petnaest dana. Vidimo takođe da je posle pobede nad koronom, nažalost, veći broj zaraženih i preminulih. Šta bi bilo da nismo pobedili virus?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here