Iskusni ortoped iz Zemuna počeo da radi u čačanskoj bolnici

4
4128

ČAČAK – Na odeljenju ortopedije čačanske bolnice od 1. juna počeo je da radi iskusni specijalista Zoran Rosić, koji je najveći deo svog radnog veka proveo u zemunskoj bolnici, a u januaru je otišao u penziju.

Kako je objasnio direktor Opšte bolnice Čačak dr Dejan Dabić, sa dr Zoranom Rosićem zasnovan je radni odnos u trajanju od godinu dana.

Postavili smo mi naše uslove, on je imao neke svoje zahteve i došli smo do zajedničkog rešenja. Kolega Rosić će živeti u Čačku i raditi u našoj bolnici. U narednih godinu dana biće član kolektiva Opšte bolnice. Radi se o veoma iskusnom ortopedu – naveo je dr Dabić, navodeći da će na odeljenju ortopedije i dalje ordinirati lekari sa Ortopedske klinike Banjica i Klinike za ortopediju Kliničkog centra Srbije.

Dabić je istakao i da je za godinu dana rad produžila i kardiolog dr Gordana Marić, iako je stekla uslov za odlazak u penziju.

On je zamolio pacijente da budu strpljivi i izrazio nadu da će ubrzo proći period sa manjkom lekara.

Ovaj problem seže daleko u prošlost i moramo se truditi da što pre izađemo iz situacije u kojoj se nalazimo. Da taj vakuum premostimo sa što kvalitetnijom zdravstvenom zaštitom dok se mladi lekari ne vrate sa specijalizacije i supspecijalizacije – zaključio je direktor čačanske bolnice.

Izvor: Morava info

Prethodni članakVera Jovančević – čudesna sedmogodišnja slikarka iz Čačka
Sledeći članakNa Agronomskom fakultetu u Čačku uskoro laboratorija za senzorsku ocenu hrane

4 KOMENTARA

 1. Dr.Rosić je plemenit i veoma stručan .
  Zemunska bolnica je izgubila mnogo ,njegovim odlaskom,a i mi Zemunci.Veliki pozdrav dobrom doktoru Rosiću.
  Ćerka Albine Hernic

  Hvala za sve!

  • Draga Saska, ja danas bih na pregledu kod dotičnog doktora. Ja za mojih 50 godina nisam doživela bolji tretman i kulturniji ophođenje i empatiju.
   Ne sporim da ste verovatno imali loše iskustvo, a eto ja imam baš suprotno.
   Pozdrav

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here