Ivana Ilić ponovo niže pobede

0
528
Foto: Miloš Savić

ČAČAK – Posle pauze od skoro tri meseca Ivana Ilić ponovo niže pobede u svojoj disciplini. Ona je trijumfovala na mitingu “Vera Nikolić“ u Ćupriji, istrčavši deonicu od 100 metara za 11,98 sekundi.

Početak sezone u dvorani nagoveštavao je fenomenalne rezultate naše mlade sprinterke, jer je u prve četiri trke zabeležila tri lična rekorda. Međutim, pred polazak u Zagreb na reprezentativni nastup, imala je pozitivan nalaz na kovid-19, pa je usledila pauza u treninzima.

Da jedno zlo nikada ne dolazi samo pokazalo se i ovog puta, jer je ubrzo zdravstveno stanje opet bilo loše, ali ovog puta zbog virusa koji izaziva boginje.

Nadam se da su problemi ovakve vrste iza nas i da će biti po onoj narodnoj da posle oluje dolazi sunce. Ivana je bila izuzetno spremna za dvoransko Prvenstvo sveta u Beogradu, imala je veliki motiv i želju da zabeleži dobar nastup, što je zbog bolesti izostalo. Sada je bitno da period za povratak u pun trenažni proces bude što kraći i bez povreda. Ona je vrhunska takmičarka, a kod takvih telo reaguje na sve nagle promene u radu. Sa treninzima smo počeli 5. aprila u Čačku, a od 18. aprila do 1. maja smo bili na pripremama u Baru – kaže Ivanin trener Dragan Dukanac

Već 1. maja Ivana je imala dobar nastup na međunarodnom atletskom mitingu u Baru, gde je rezultatom 12,09 sekundi u trci na 100 metara zabeležila prvu pobedu na otvaranju nove sezone na otvorenom.

U Ćupriji je prošlog vikenda održan međunarodni atletski miting “Vera Nikolić“, na kom je sprinterka ČAAK-a zabeležila i drugu ovogodišnju pobedu na 100 metara, rezultatom 11,98 sekundi, uz vetar u prsa od 0,7 m/s.

Takmičenje je održano u devet disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji, a proglašeno je i nagrađeno pet najuspešnijih rezultata ukupno po bodovima IAAF tablica. Treći rezultat po vrednosti bio je rezultat Ivane Ilić. Najbolji rezultat ostvario je Amel Tuka (BIH) jedan od najboljih svetskih trkača na 800 metara, koji je na mitingu trčao 600 metara i oborio rekord BiH. Drugi rezultat je ostvario Dario Bašić (Hrvatska), takođe sa rezultatom iz trke na 600 metara.

Posle završetka programa mitinga u Ćupriji, održano je Prvenstvo Srbije na 10.000 metara za juniore i seniore. U trci seniorki Jagoda Stolić, atrletičarka ČAAK-a, zauzela je treće mesto iza Olivere Jeftić iz Užica i Aleksandre Kostadinović iz Sremske Mitrovice.

U trci juniora Ognjen Čorbić zauzeo je četvrto mesto, a kod seniora Ivan Dlačić sedmo mesto.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOvako će izgledati deonica autoputa od Požege do granice sa Crnom Gorom (VIDEO)
Sledeći članakJoš jedan zemljotres u regionu Čačka, jači nego pre dva dana

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here