Izuzetan nastup čačanskih balerina na takmičenju Pragu

1
557

ČAČAK – Na takmičenju “Prague 2022 Fest Info Dance“, održanom 5. novembra u glavnom gradu Češke, više od 40 najstarijih članica Baletskog studija Doma kulture Force, koji već godinama uspešno vodi nastavnica klasičnog baleta Ivana Dunjić, osvojile su brojne nagrade.

Koreografija „Miris orhideja“, u kategoriji children – formation – open, osvojila je zlato, dok je koreografiji „He lives in you“ u kategoriji children – formation – musical, u izuzetno oštroj konkurenciji, pripalo drugo mesto.

S obzirom na to da je ovo prvo takmičenje u Evropi za ove mlade devojke, pokazale su, pre svega, veliku profesionalnost, ali i da njihovo vreme tek dolazi.

Koreografija „Arabian dance“ u kategoriji junior – formation – classical – ballet osvojila je takođe prvo mesto. Ova atraktivna koreografija očarala je i publiku i žiri, a devojke su svojim sjajnim izvođenjem pre svega pokazale baletsku pismenost na najvišem nivou. Koreografija „Gnossiennes“ u kategoriji senior – formation – modern – ballet osvaja ubedljivo prvo mesto ostavljajući snažan utisak.

I koreografija „Nine“ u kategoriji senior – formation musical osvaja ubedljivo prvo mesto, a ono što je posebno vezano za ovu numeru je i osvajanje specijalne nagrade za najbolju grupu na takmičenju.

Ovom prilikom, najstarije članice Baletskog studija Doma kulture Čačak „Force“ obezbedile su gratise i pozvane su na takmičenje u Budimpešti 2023. godine.

Posle Istanbula u oktobru prošle i Budimpešte u martu ove godine, ovo je treći po redu evropski nastup na kome su, osim profesionalnog dela, devojke imale priliku da obiđu znamenitosti Praga, kao i Drezdena u Nemačkoj.

Prethodni članakSve spremno za 31. Međunarodni salon urbanizma u Čačku
Sledeći članakZavršeno parterno uređenje centralne gradske zone

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here