Jakovljević: Revitalizacija Ovčarsko-kablarske klisure ključna za dobijanje priznanja “Turistički cvet“

9
910

ČAČAK – U Operi i teatru „Madlenianum“ u Beogradu uručene tradicionalne nagrade “Turistički cvet“, koje Turistička organizacija Srbije dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma Srbije.

Na ovogodišnji konkurs za nagradu “Turistički cvet“ stigao je veliki broj prijava, preko 70, a petočlani žiri i internet publika, odlučivali su o dobitnicima ove prestižne nagrade.

Turistička organizacija Čačka dobitnik je nagrade “Turistički cvet“, za najbolju turističku organizaciju u Srbiji. Ova prestižna nagrada uručena je direktoru Turističke organizacije Čačka, Vojinu Jakovljeviću.

Prema Jakovljevićevim rečima, Turistička organizacija Čačka je intenzivnim promotivnim aktivnostima i velikim brojem projektnih aktivnosti, koje su realizovane u prethodnom periodu, dokazala da je Čačak destinacija koja pruža kvalitetnu i raznovrsnu turističku ponudu i doprinosi razvoju i promociji turizma Srbije.

Program revitalizacije Predela izuzetnih odlika „Ovčarsko-kablarska klisura“ pokrenut je na inicijativu Turističke organizacije Čačka. Vlada Republike Srbije prepoznala je značaj ovog područja i odobrila sredstva kroz resorna ministarstva za realizaciju brojnih projekata: izgradnja pristaništa na jezeru Međuvršje, izgradnja centralnog trga u Ovčar Banji, izgradnja amfiteatra i parka u Ovčar Banji, izgradnja Prirodnjačkog centra u Ovčar Banji, rekonstrukcija puta do vrha Kablara, rekonstrukcija železničke stanice u Ovčar Banji. Ovim projektnim aktivnostima i dodatnim sadržajima u Ovčarsko-kablarskoj klisuri unapređena je turistička ponuda i omogućen razvoj različitih vidova turizma – kaže Jakovljević.

On smatra da su upravo aktivnosti vezane za revitalizaciju Ovčarsko-kablarske klisure imale presudnu važnost za dobijanje prestižnog priznanja.

– Turistička organizacija Čačka će nastaviti sa realizacijom promotivnih i projektnih aktivnosti, u cilju unapređenja i razvoja turističke ponude Čačka i promocije turizma Srbije. Nagrada će nam dati motivaciju da dalje nastavimo da razvijamo našu destinaciju – kaže direktor TOĆ.

Izvor. Morava info

Prethodni članakSudar tri teška kamiona kod Ovčar Banje
Sledeći članakVučić: Nisam 100 odsto siguran da neće biti restrikcija struje

9 KOMENTARA

  1. Andro, izvinjavam se na uvredi. Dobro je što je bilo šta gore urađeno ali mislim da to nisu prava ulaganja koja će privući turiste. Puno pozdrava i još jednom izvinjenje.

  2. Prvo, da se zahvalim Mariji na ukazanoj greški iz pravopisa. Drugo, da kažem Akiju da nisam glup samo drugačije mislim. Ostajem pri tom. Živi bili pa videli. U celoj ovoj stvari bitno je da je grad dobio tu nagradu. A ja moj grad mnogo volim. I uživam u svakom pomaku napred. Poz.za Mariji i Akija.

  3. Andro, stvarno si glup. Uspešnost jedne TO se meri brojem turista i količinom novca koji su oni ostavili u gradu a ne šta si napravio od objekata. Mozeš da napraviš i piramide u Ovčar banji ako ih niko ne posećuje dzaba. Tako da ovo šminkanje Ovčar banje pred izbore nema nikakav efekat. Bez nekog ozbiljnog ulaganja u nju nema tuturizma. Sigurno će sad turisti da „nagrunu“ u Ovčar banju da vide amfiteatar i prirodnjački muzej, to im je baš zanimljivo. Isto kao što izgiboše da vide rimske terme u Čačku.

  4. Šteta što ti Aki nisi bio u žiriu. Dao bi svoj glas za ili protiv. Ovako niko te ne pita za mišljenje. Zadrži ga za sebe. Što se poseta tiče biće ih. Živi bili. Tek je ove godine sve to zaživelo. I probuđeno iz 50-to godišnje kome. Razmisli Aki, budi pošten.

  5. Da li ste vi dobili nagradu za izvedene građevinske radove ili zato što ste povećali broj turista u Čačku. Koliko je više turista posetilo Čačak nego ranijih godina, dajte brojke pa da vidite koliko ste uspešni.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here