Vučić: Nisam 100 odsto siguran da neće biti restrikcija struje

8
863
Foto: Dimitrije Goll/Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da se može smatrati da je direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić već podneo ostavku, zbog kolapsa elektroenergetskog sistema.

On je za resornu ministarku Zoranu Mihajlović ocenio da „ne vidi da je u ovom slučaju imala neku krivicu“.

Naš narod najviše voli da vidi nečiju glavu, a ne da se rešavaju problemi. Računajte kao da nije na tom mestu. On čeka da ustpostavi sistem i računajte, to je tri-četiri dana, kao da je već podneo ostavku – rekao je Vučić, gostujući na Pinku povodom sastanka koji je danas imao sa članovima Vlade i čelnim ljudima javnih preduzeća iz oblasti enregetike na kojem se razgovaralo o energetskoj krizi.

Vučić je rekao da Srbija nema dovoljno energenata kada dođe hladno vreme i da je on o tome stalno govorio.

Za energetsku krizu ocenio je da se desila takozvana „savršena oluja“ kao na filmu i da se desilo mnogo toga što nije ničija krivica.

Nama se dogodila ‘savršena oluja’ samo što neki to ne priznaju. Hoću da vidim i učešće građana, da čujem kritike i da ujedinjeni rešavamo probleme. Primetili ste kada govorim o ceni struje, gasa, svi se pitaju u čemu je problem jer imamo dovoljno. Nemamo dovoljno, čim krenu hladni dani nemamo – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo da veruje da neće doći do restrikcija struje, ali da to ne može da tvrdi 100 odsto.

Kazao je i da ne smatra je bilo sabotaže u Termoelektrani „Nikola Tesla“ u Obrenovcu koja je obustavila proizvodnju zbog lošeg kvaliteta uglja kad je u nedelju pao sneg.

Nadležni neka rade svoj posao. Mislim da je u pitanju neodgovornost, javašluk i nešto na šta ne možete da utičete – rekao je Vučić.

Izvor: Beta

Prethodni članakJakovljević: Revitalizacija Ovčarsko-kablarske klisure ključna za dobijanje priznanja “Turistički cvet“
Sledeći članakKada će lek protiv korone “molnupiravir“ biti dostupan i ko će moći da ga koristi

8 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here