Jučerašnje nevreme izazvalo veliku štetu u pojedinim čačanskim selima (FOTO)

7
2747

ČAČAK – Nevreme koje je u četvrtak popodne zahtavilo čačanski kraj, pričinilo je veliku štetu u selima koja gravitiraju ka planini Jelici.

Foto: MNA

U više mesta izlili su se bujični potoci, a jak vetar nosio je krovove sa kuća i pomoćnih objekata, lomio i izvaljivao drveće, kidao žice od struje.

Miloljub Popović iz Viljuša pretrpeo je veliku štetu u voćnjacima gde je zasađena kruška.

Vetar je čupao stabla. U voćnjaku gde je zasađena kruška karmen, koja je stigla na rod i gde treba da počne berba za pet, šest dana, pričinjena je šteta. Stabla su izvaljena i polomljena, šteta je velika – izjavio je agenciji MNA Popović.

Usled obilne kiše oštećeni su makadamski putevi.

Predsednik Saveta mesne zajednice Viljusa Slobodan Bodić, kaže da je jak pljusak trajao oko sat vremena, a u nekim delovima i sitan grad.

Šteta je pričinjena na svim makadamskim putevima u Viljuši, kao i na asfaltnim putevima gde su odnete bankine, zbog čega su pokrenuta klizišta. U lokalnoj samoupravi je rečeno da će stručne ekipe izaći na teren i popisati oštećene puteve – naveo je Bodić.

Foto: MNA

On je izjavio da je velika šteta pričinjena na šljivama i kruškama.

Pre mesec dana imali smo takođe velike kiše, nešto smo uspeli da saniramo. Lično smatram da bi se ovim problemom trebalo baviti stručne ekipe. Život na selu je i onako težak, a još bez puteva… Ukoliko se putevi ne budu radili što pre narod će se razočarati – izjavio je Bodić.

Velika šteta na građevinskim objektima, ali i poljoprivrednim kulturama pričinjena je i u susednom selu Baluga.

Oštećeni su plastenici, a na jednom broju njiva gotovo kompletno povrće je poleglo.

Jak vetar mi je oštetio četiri plastenika po 30 metara, izvalio je stablo oraha sa sve korenom. To je bilo nenormalno – rekao je meštanin sela Baluga, Dragutin Toroman.

On je naglasio da kanali pored puta, koji su bili pročišćeni, nisu mogli da prime veliku količinu vode odjednom.

Foto: MNA

Jak vetar pravio je probleme na elektroenergetskoj mreži, zbog čega su delovi grada i više sela jedno vreme bili bez struje.

U Elektrodistribuciji Čačak agenciji MNA je rečeno da je zabeleženo 50 kvarova na mreži niskog napona i oko 10 na visokom naponu.

Izvor: MNA

Prethodni članakMihajlović: Gradnja Moravskog koridora najgrandiozniji projekat u Srbiji
Sledeći članakMedicinski tim iz Beograda boravio u čačanskoj bolnici, zadovoljni zatečenim stanjem

7 KOMENTARA

  1. Tamo gde su Željko Holandez, Poledica i Bato Jugović glavni opozicionari, naprednjaci napravili najbolji rezultat u Srbiji. Pametnom dosta.

    • A gde si ti da podelis sudbinu sa narodom ? Npr. mogao bi da posaljes neki evric iz dijaspore za pomoc postradalim domacinstvima.Postao si kao AV , u sve se mesas i sve najbolje znas.Odmori nas malo tvojih komentara, idi na godisnji odmor ( cuvaj se pareze ).

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here