Kamionet “Komunalca“ svakodnevno po pozivu odnosi kabasti otpad iz kafića i prodavnica na Gradskom šetalištu

3
624

ČAČAK – U cilju efikasnijeg upravljanja otpadom, JKP “Komunalac“ uveo jenovu aktivnost, koja podrazumeva prikupljanje suve frakcije, odnosno ambalaže iz kafića, kao i kutija iz prodavnica na gradskom šetalištu, svakoga dana u popodnevnim i večernjim časvima, odnosno u drugoj smeni, saopšteno je iz tog javnog preduzeća.

Za ove potrebe svakodnevno angažovan je kamionet “đoti viktorija“, koji po pozivu preuzima suvu frakciju i kabasti otpad, od korisnika usluga.

Kako se navodi, ova aktivnost bi trebalo da smanji pritisak na obližnje podzemne kontejnere i time omogući korišćnje punog kapaciteta ovih kontejnera namenjenih za odlaganje suvog otapada.

  • Koristimo priliku da obavestimo zaposlene i nadležne u prodavnicama i kafićima na gradskom šetalištu da svakodnevno u popodnevnim, odnosno večernjim časovima, ambalažu, kartone i kutije mogu odložiti ispred svojih lokala, koje će našim vozilom biti odloženi za dalji postupak, u okviru odvajanja suvog otpada na mestu nastanka – navodi se u saopštenju “Komunalca“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSve više kampera na Zlatiboru
Sledeći članakČačanski El klasiko za devetogodišnjake pripao Borcu

3 KOMENTARA

  1. Tako je. Ima dosta prodavnica, kutija I prodavaca koji kutije ne rasklapaju nego cele uguravaju u kontejnere, zapusavaju ih i tako prave lom oko kontejnera.

  2. Dobra akcija. Treba je prosiriti na ceo grad. Npr.na Ljubic kej. Mnogo prodavnica skoncentrisano, samim tim ima dosta kutija koje ne mogu da stanu u kontejnere ili ih zapuse.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here