Sve više kampera na Zlatiboru

2
1119
Foto: TO Zlatibor

ZLATIBOR – Pravi avanturisti i zaljubljenici u prirodu često se odlučuju i da na Zlatiboru borave u kampu, u šatorima, svojim auto-kućama ili kamp prikolicama. Svake godine raste broj turista u kampu, pa je tako, recimo, tokom prošle sezone zlatiborski kamp zabeležio rast od čak 63,37 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Kamp „Zlatibor“ se, inače, nalazi u jugozapadnoj Srbiji, 230km od Beograda, 240km od Podgorice i 185km od Sarajeva. Smešten je pored magistralnog puta Beograd – Crnogorsko primorje, u blizini Hotela „Zelenkada“, 500 metara od centra turističkog naselja Zlatibor.

Sastoji se od 50 kamp jedinica i više lokacija za šatore, u izuzetno očuvanom prirodnom okruženju površine 1,5 hektara. Zadovoljava standarde za tri zvezdice.

Kamp poseduje zajedničku prostoriju za boravak gostiju, recepciju, kuhinju sa pratećom opremom, prostor za pranje veša i održavanje higijene, unutrašnje i spoljašnje tuš kabine, letnjikovac, prostor za odlaganje smeća, uređaj za pražnjenje otpadnih voda, kao i prostor za pranje vozila. U kampu je dostupan telefonski priključak i bežični internet.

Svaka parcela ima priključke za vodu i struju, a obezbeđen je i dovoljan broj parking mesta. U letnjikovcu je gostima dostupan roštilj sa pratećom opremom. Pored kamp jedinica, gostima su na raspolaganju i 22 ležaja u 10 soba. Svi sadržaji su prilagođeni osobama sa posebnim potrebama.

  • Prošle sezone zapažen je veći broj individualnih poseta, dok su kamp posetile i organizovane grupe. Tradicionalno, najveći broj organizovanih grupa u kamp „Zlatibor“ stiglo je iz Holandije, dok su kamp već tradicionalno posetili i gosti iz Češke, Poljske, Slovenije i Velike Britanije. Takođe na nemačkom tržištu beležimo rast i u smislu dolaska novih posetilaca kampa, ali i u smislu povratka starih gostiju – saznajemo u Turističkoj organizaciji Zlatibor, u kojoj se nadaju da će ove godine biti rekordna poseta kampu.

Aktivnosti Turističke organizacije Zlatibor usmereni na propagandu i nove sadržaje uslovili su dolazak velikog broja kampera i sa novih tržišta, pa se kamp Zlatibor na prvom mestu može pohvaliti izrazitom konkurentskom prednosti u odnosu na ostale vidove ovog smeštaja u Srbiji. Kako bi kamp održao titulu jednog od najuređenijih kampova u Srbiji, izvršeni su radovi na uređenju prostora, postavljanju nove zaštitne ograde, opremanju zajedničkih prostorija, uređenju kamp parcela.

Cene u kampu su veoma pristojne, ali zavise od toga šta ko od kampera želi da ima u kampu, od broja osoba, da li je u pitanju kamp prikolica ili auto-kuća…

PR TEKST

Prethodni članakObradović: Ne interesuje nas što političari u Beogradu pozivaju na bojkot, Dveri izlaze na lokalne izbore
Sledeći članakKamionet “Komunalca“ svakodnevno po pozivu odnosi kabasti otpad iz kafića i prodavnica na Gradskom šetalištu

2 KOMENTARA

  1. Na Zlatibor, Kopaonik, Staru planinu ne ide se bez punog novcanika makar spavali pod drvetom, na mesecini. Makar ne disao ni vode pio.

  2. Hotel, motel, apartman I na kraju kamp na Zlatiboru svakako ce da nas oklempavi finansijski. Ali ko voli, ima i hoce neka izvoli. Prijatan boravak my bio.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here