Karavan ženskog preduzetništva“ stigao u Gornji Milanovac

0
168

GORNJI MILANOVAC – Projekat “Karavan ženskog preduzetništva – Na kafi sa preduzetnicama“, stigao je u Gornji Milanovac.

Ovaj projekat realizovan je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Opštinom Gornji Milanovac, a u organizaciji Udruženja žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije.

  • Opština Gornji Milanovac stoji na raspolaganju svim preduzetnicama i preduzetnicima na teritoriji opštine, kako bismo im pomogli u prvim koracima ka ostvarenju biznisa. Bilo da je to kroz subvencije sa samozapošljavanje, subvencije u turizmu ili možda u poljoprivredi. Primetno je da su sve više žene nosioci poljoprivrednih gazdinstava, što opština Gornji Milanovac kroz svoj budžet podržava. Ovo je samo prvi korak. Već 16. aprila imaćemo veliku konferenciju sa preko četiristo žena preduzetnica, ne samo iz Gornjeg Milanovca, već iz cele Šumadije i Zapadne Srbije. U maju mesecu je u planu da u okviru Jedinstvenog upravnog mesta otvorimo jedan poseban šalter za sve informacije kada je u pitanju Privredna komora Srbije. Tačnije, da građanima pružimo sve informacije o tome kako otvoriti preduzetničku radnju, šta je to što opština i država nude od mera podrške. Radujem se daljoj saradnji sa Privrednom komorom Srbije. Višedecenijska saradanja milanovačkih privrednika nam daje nadu da ćemo i u ovom poslu uspeti i istrajati do kraja – izjavio je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Branislava Simanić, direktor Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije, istakla je da će “Karavan ženskog preduzetništva“ u prvoj fazi obići deset gradova i opština.

  • Naš cilj je da upravo u direktnoj komunikaciji sa preduzetnicama čujemo sa kojima se sve problemima suočavaju. I naravno, da im pomognemo i da ih posavetujemo na najbolji mogući način – rekla je ona.

Ivana Joksić, predsednica Udruženja žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije, naglasila je da je cilj ovakvih projekata da žene otvoreno razgovaraju o svojim problemima.

  • Uverena sam da će sa ovog sastanka svaka žena izaći sa više znanja, koje im je potrebno za dalji razvoj biznisa. Mi ćemo se i u narednom periodu truditi da oragnizujemo što više ovakvih sastanaka, edukativnog karaktera – dodala je Ivana Joksić.

Prema Agenciji za privredne registre, na kraju 2023. godine bilo je 40.905 žena koje su osnivači ili vlasnici udela u privrednim društvima. Pružanjem podrške ženama preduzetnicama i njihovom poslovnom razvoju, otvara se mogućnost da taj broj u budućnosti bude znatno veći.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOdređena cena ulaznice za utakmicu Borac – Zadar, besplatan ulaz za decu
Sledeći članakUpozoravajuća statistika: Na teritoriji Čačka godišnje smrtno stradaju tri do četiri vozača traktora

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here