Kon: Deca u školama neće moći da nose platnene i šivene maske, samo troslojne

7
1527

Epidemilog Predrag Kon rekao je povodom početka nove školske godine da je u školama obavezno nošenje maski, i to ne jednoslojnih platnenih – već troslojnih.

Najverovatnije će se održavati kombinovana nastava. Za učenike od petog do osmog naizmenično će se ići na nastavu na daljinu. To će svaka škola odrediti. Ovde treba naglasiti onaj medicinski deo, a to je obavezno nošenje maski. To ne treba da budu jednoslojne platnene maske, već troslojne maske. To je vrlo važno i nije svejedno. Ukoliko se mere budu poštovale onda neće morati da se radi potpuna izolacija svakog odeljenja u koje uđe virus – rekao je Kon za TV Pink.

On je rekao i da se epidemija koronakirusa u Srbiji na nekim nivoima stabilizovala.

Ne možemo da kažemo da smo srećni i zadovoljni kada još uvek imamo nova zaražavanja i smrtne slučajeve. Jeste se stabilizovalo na tom broju između 200 i 250. Aktivnost virusa se jako sporo smiruje i to se vidi kroz evidenciju onih koji se prvi put javljaju u kovid ambulante – naveo je Kon.

Kako je on objasnio, iz nedelje u nedelju se smanjuje aktivnost onih koji se u kovid ambulante javljaju sa simptomima ovog virusa.

Moram da naglasim da mi imamo, 10 odsto naših sugrađana koji ne poštuju nikakve mere, i to jeste činjenica. Isto tako imamo i nepoštovanje na pojedinim mestima – kaže Kon.

On je ukazao na to da je i dalje potrebno povećati kontrolu sprovođenja epidemioloških mera zaštite.

Izvor: Agencije

Prethodni članakU čačanskoj bolnici troje pacijenata na mehaničkoj ventilaciji
Sledeći članakOd 1. oktobra vakcinacija protiv gripa da se izbegne „sudar“ sa kovidom

7 KOMENTARA

  1. Kao prvo te maske nisu ni malo zdrave ni jednoslijne ni dvoslojne ni troslojne . Kao drugo pamuk je pamuk i najzdraviji je. Kao trece Konu i ostalima nismo se mi obicni ljudi kao vi politicari i tkzv doktori pokrali para pa vam dupe izmislja . Moje ce dete da nosi pamucnu masku kad vec mora i kraj price

  2. A gde mogu da kupim detetu troslojnu pamučnu masku kad je nigde nema u prodaji.Sve su joj velike jer nisu za decu nego za odrasle.Smatram da pamučne maske koje sam sila po njenoj meri pružaju veću zastitu od troslojnih kineskih koje joj spadaju sa lica.Neka nam dr Kon kaze gde se kupuju te troslojne maske koje odgovaraju deci

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here