Kon: Tražićemo da kovid propusnice tokom novogodišnjih praznika važe 24 časa

4
420

Epidemiolog Predrag Kon najavio je da će medicinski deo Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa tražiti da važenje kovid propusnica tokom novogodišnjih praznika bude produženo na 24 časa.

On je za portal Telegraf.rs rekao da je proslava Nove godine trenutno „najveći epidemiološki rizik“, ali i dodao da je skeptičan po pitanju eventualnog produženja važenja kovid propusnica.

Mi smo tražili razgovor o tome i on je odložen. Malo sam skeptičan, mislim da baš nikakve dodatne mere neće biti prihvaćene ali novi podaci ukazuju na to ako bismo proaktivno razmišljali i te kako bi trebalo da se te mere pooštre – naveo je epidemiolog.

Kon je naveo da je moguće da je omikron soj korona virusa već prisutan u Srbiji i ocenio da je neminovno da tokom januara, verovatno u drugoj polovini meseca, dođe do povećanja broja novoinficiranih.

Koliko će to povećanje biti veliko i da li će biti pravi talas kakve smo videli, ja se iskreno nadam da neće, ali prvi pokazatelji ukazuju da je to neminovnost. Zašto bi se kod nas drugačije dešavalo nego što se dešava u Londonu? Ne postoji nijedan odgovor na to – naveo je Kon.

Izvor: Beta

Prethodni članak“Pčelica“ na Sajmu knjiga u Beogradu
Sledeći članakČovek kojem je Tarkovski dao scenario da snimi film: Retrospektiva filmova Vlatka Gilića u UG “Nadežda Petrović“

4 KOMENTARA

  1. Trazice kovid propusnice 24h, ali ne veruje da ce prihvatiti. U prevodu, samo statira u Kriznom stabu jer zna da se nista ne uvazava struka, vec je sve politika. Cela Evrpa ima kovid propusnice i smanjuje se broj obolelih jer zele da do kraja sledece godine zavrse sa kovidom, ali ovde nema glasa razuma. Videcemo vec krajem januara broj obolelih, jer oni ne smeju da uvedu ogranicenja da se narod ne bi pobunio. Polako, zakljucace nas posle izbora.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here