Korona odnela još šest života u čačanskoj bolnici

2
2280

ČAČAK – Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminulo je šest pacijenata. Borbu sa koronom izgubile su četiri osobe iz Čačka (53, 65, 73 i 79 godina), jedna iz Gornjeg Milanovca (72) i jedna iz Trstenika (69).

U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminulo je 68 pacijenata – 50 iz Čačka, sedam iz Lučana, devet iz Ivanjice i jedna iz Gornjeg Milanovca.

U kovid paviljonima bolnice (interno, grudno, rehabilitacija, palijativa, infektivno, neurologija) trenutno je hospitalizovano 174 pacijenata, četiri manje nego juče.

U protekla 24 sata primljeno je 17 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, bilo je 11 otpusta na kućno lečenje, kao i tri transporta u specijalnu bolnicu “Anemija“ u Ivanjici i jedan u bolnicu tercijarnog tipa u Beogradu.

Hospitalizovana je jedna kovid pozitivna trudnica na ginekologiji, troje dece na pedijatriji, a dve osobe sa povredama su u izolaciji na odeljenju hirurgije.

U respiratornom centru leči se 16 bolesnika, od toga sedmoro na respiratoru.

U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče su evidentirana 153 pregleda, od čega 90 prvih.

Dan pre toga bila su 94 prva i 51 kontrolni pregled.

Izvor: Morava info

Prethodni članakIzazvao sudar u Mojsinju u kojoj je je jedna osoba poginula, pa izašao iz auta i pobegao
Sledeći članakNarodna stranka Čačak: Srpska prosveta – Dubioza kolektiv

2 KOMENTARA

  1. Otkud pacijenti iz GM i TS u čačanskoj bolnici? Pretpostavljam da im je to samo zvanično prebivalište, a da stanuju i rade u Čačku. Onda je čudno praćenje ko je odakle.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here