Narodna stranka Čačak: Srpska prosveta – Dubioza kolektiv

2
550

ČAČAK – Odbor za prosvetu Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku oglasio se saopštenjem povodom stanja u srpskom školstvu.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Za nama je nepuna decenija modernog školskog sistema. Moderno znači novo, digitalno… Napredno? Novi su dnevnici, napredni, plaćeni 3 miliona evra. Novi su udžbenici, nemački, moderni i skupi. Novi su neki uposlenici, obavezno bliski SNS-u i obično na 20, 30 % radnog vremena. Ulaze na mala vrata. Pišu nekakve konkurse, učestvuju u nekakvim nevidljivim projektima, dobijaju nekakva materijalna sredstva, koja videsmo samo na papiru. Časove slabo drže.

A nastavnici u naprednoj dubiozi. Izmoreni godinama bezuspešnom sindikalnom borbom, zasuti papirima, obrascima, mejlovima, vreme provode na elektronskim sokoćalima koja su odavno iz sopstvenog džepa platili na rate. Naprednjaci im još pre šest godina oduzeli od plata po jednu ratu nizašta, što se zadrža do danas. Neki od njih, sa punim stažom u međuvremenu, su postali pezioneri, koji sa ponižavajućih 300 evra mesečno čekaju Predsednika da im udeli skroman poklon, bar jednom u šest meseci. Oni koji su još tu, rade za svoju crkavicu, rade za prosečnu platu. I, iako je prosečna potrošačka korpa daleko iznad prosvetarske plate, oni ćute, uzdišu i plaše se…

Učionice ostadoše stare: stare klupe, stari zidovi, stari rukovodioci. Doduše, novi je ministar. Nema veze sa školstvom, ali naglašava da je prvi potpredsednik Vlade RS. Obavezno se tako se i potpisuje. Koga to briga, osim njega…

Vreme je kolege. Vreme je, prosvetari, za buđenje! Za generalno renoviranje. Vreme je da se čuje ono čuveno: „Majstori, majstori… šta ste učinili? To nije više moja kuća, to više nisam ja!“ Vreme je da našu kuću mi uredimo, a ne nekadašnji loši đaci, sada Naprednjaci!

Odbor za prosvetu GO Narodne stranke Čačak

Prethodni članakKorona odnela još šest života u čačanskoj bolnici
Sledeći članakSa analize stigao 601 uzorak iz Moravičkog okruga, koronu ima svaka treća testirana osoba

2 KOMENTARA

  1. Od čega izmoreni. Od šetnji ulicama, bavljenja politikom? E ne može tako. Nemaju prava da bilo šta zahrevaju. Kad budu radili ono za šta su plaćeni onda će biti u redu. I džaba vam ova saopštenja. Sve sam neradnik.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here