Kovačević: Protest prosvetara u Milanovcu politički, putni troškovi su im isplaćeni

1
323

GORNJI MILANOVAC – Nakon što je Sindikat obrazovanja Gornji Milanovac održao protest na gradskom trgu zbog, kako tvrde, neisplaćenih putnih troškova, predsednik opštine Dejan Kovačević je na konferenciji za medije istakao kako je u pitanju politički obojen skup i da su prosvetnim radnicima putni troškovi isplaćeni.

Dejan Kovačević: foto: RINA/Ivan Nikolić

Na današnjim takozvanim protestima prosvetnih radnika, najmanje sam video nastavnika i profesora, a najviše pripadnika političke grupacije Savez za Srbiju, što govori o tome da ovi protesti pre svega imaju počitičku konotaciju. U prilog tome ide i dokomument koji stoji na zvaničnom sajtu USPRS i u kom je napisano da je novac koji pripada prosvetnim radnicima završio kod privatnih preduzetnika. To nije ništa drugo već politički pamflet i ovo nisu reči prosvetnih radnika kojima je interes đaka na prvom mestu – izjavio je Dejan Kovačević i dodao da za postizanje bilo kakvih ličnih političkih interesa škola nije adekvatno mesto.

Imamo niz primera gde umesto da deci prenose znanje, prosvetni radnici vode političke polemike. Najveći nonsen koji sam čuo danas od okupljenih na trgu je da im se pridružuju bivši politički akteri, tačnije bivši predsednik opštine koji im putne troškove uopšte nije ni isplaćivao – kaže Kovačević.

On ističe da su putni troškovi isplaćeni u gotovom novcu svim prosvetnim radnicima koji nemaju adekvatnu liniju prevoza do kuće.

Da se troškovi prevoza ne isplaćuju je paušalna i lažna informacija. Mi smo svima koji nemaju adekvatnu liniju putne troškove isplatili. Međutim, pojedinci traže da im se troškovi isplate, a žive u neposrednoj blizini škole, što je nedopustivo. Sve dileme ko ima pravo na novčanu naknadu predviđeno je pravilnikom – naglasio je Kovačević.

On je izneo podatke o sledećim isplatama:

U osnovnom i srednjem obrazovanju ukupno za prevoz radnika u gotovom novcu izdvojeno je 20 miliona 601 hiljada 554 dinara, pa ne znam kako neko bez srama može reći da je opština ostala dužna za bilo kakav prevoz. Za vožnju nastavnog osoblja izdvojili smo duplo više novca nego za mesečne dečije karte, za koje smo dali 12 miliona dinara. Sve ovo su vrlo proverljivi podaci i nejasno mi je kako to đaci imaju liniju do škole i mogu doći na nastavu, a radnici ne, pa im se treba isplatiti novčana nadoknada – izjavio je Kovačević.

Prema njegovim rečima, ukupna ulaganja u obrazovanje u opštini Gornji Milanovac su 307 miliona dinara, što je skoro četvrtina budžeta.

Mi vodimo računa o znanju i budućnosti naše dece, ulažemo i ulagaćemo i dalje. Ove sramotne optužbe su prešle svaku granicu i tražićemo da budu dokazane na sudu – zaključio je Dejan Kovačević.

Izvor: RINA

Prethodni članakMartinović o vređanju Aleksandre Jerkov: Ne računa se, nije rečeno za mikrofonom
Sledeći članakVelimir Ilić: Razočarao sam se u rođenog brata jer je pristao da ga kupi Ostoja Mijailović

1 KOMENTAR

  1. dali je normalno predsednice da director skole u pranjanima bude clan sns politicki deli idjake I roditelje matici ovce void politiku razdvaja brakove I tako dalje ima toga koliko hocete neke stvari me je sramota I da pisem pa se pitam dokle je otislo nase skolstvo da jedan takav covek void skolu u pranjanima. dvojica pomocnih radnika ne rade nista ustvari jedan sedi stalno ispred skolskog stana

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here