Krivične prijave protiv javnih preduzeća čija su vozila učestvovala u izbornoj kampanji u Lučanima

1
551
U Dragačevu tokom izbornog dana bili aktivisti SNS iz Pančeva

LUČANI – Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) zbog korišćenja automobila u javnom vlasništvu tokom izbora Lučanima, podnela je krivične prijave protiv odgovornih zbog zloupotrebe javnih resursa u političke svrhe.

Vozila 11 javnih preduzeća i ustanova iz Novog Sada, Pančeva, Vrbasa Vršca i Šida bila su prisutna u Lučanima tokom održavanja lokalnih izbora u decembru prošle godine, pokazalo je istraživanje organizacije CRTA.

Zbog sumnje na zloupotrebu javnih resursa u političke svrhe, kako piše portal Istinomer.rs, CRTA je podnela krivične prijave protiv odgovornih u ovim preduzećima, među kojima su i Grad Novi Sad, Gradska uprava grada Pančeva i Opštinska uprava opštine Šid.Ustanovljeno je i da su tokom izbrnog dana u ovom gradu bila i vozila JKP „Toplana Novi Sad“, JKP „Lisje Novi Sad“, JKP „Čistoća Novi Sad“, JP „Gradsko stambeno Novi Sad“, JKP „Drugi oktobar“, Poljoprivredne stručne službe Vrbas, Sportskog saveza opštine Šid i JKP „Ivanjica“.

Šta su vozila javnih preduzeća tražila u Lučanima tokom izbornog dana, moraće da ispita nadležno tužilaštvo jer je organizacija CRTA podnela i krivične prijave protiv odgovornih zbog sumnje na zloupotrebu položaja.

Tokom posmatranja lokalnih izbora u Lučanima, posmatrači su identifikovali su preko 200 vozila sa registarskim tablicama koje nisu iz Lučana. Prema rečima Tamare Branković, koordinatorke Istraživačkog tima CRTE, tokom samog izbornog dana u Lučanima su uočeni automobili sa oznakama 34 grada iz Srbije.

Izvor: Beta

Prethodni članakŠest medalja za mlade čačanske atletičare
Sledeći članakGradsko pozorište Čačak primljeno u Zajednicu profesionalnih pozorišta Srbije

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here