Leto u atrijumu Doma kulture: Koncert trija “Poko Rubato“

0
566

ČAČAK – Manifestacija ’’Leto u atrijumu Doma kulture’’ počinje u utorak 6. avgusta i trajaće do petka 9. avgusta.

U okviru manifestacije biće upriličena po dva koncerta i pozorišne predtave.

Prvog dana programa, Čačani će moći da pogledaju koncert čačanskog trija “Poko Rubato“, kojeg čine Jelena Rubaković, Milica Kovrlija i Aleksandar Popović. Trio je nastao iz potrebe muzičkih istomišljenika da kroz kreativan muzički izraz sačine sastav koji bi našoj sredini približio zvuk kamernih sastava klavirskog trija klasične epohe.

Međutim, sastav se programski odvojio od tradicionalnog pristupa kamernom sastavu i ugledavši se na sastav “dva čela“ i slične gudačke kvartete, svoj program orijentiše prerađujući pop-rok standarde, budući da je slično koketiranje klasike i popularne muzike aktuelno u svetu.

Jelena Rubaković, mlada snaga trija glavni je inicijator i „muzički rotor“ ove družine; pored ovog trija član je i brojnih kamernih sastava koji izvode savremenu i tradicionalnu klasičnu muziku. Po završetku muzičke akademije u Nišu vraća se u rodni Čačak i zapošljava se u muzičkoj školi kao nastavnik violine ; u školi upoznaje koleginicu Milicu Kovrliju sa kojom deli slične stavove po pitanju estetike kako u pedagogiji tako i kroz muzički izraz i među njima nastaje ideja o formiranju muzičkog sastava.

Milica Kovrlija najiskusniji i savetodavni član družine , violinu je diplomirala na muzičkoj akademiji u Banja Luci; dugi niz godina radila je kao nastavnik violine u odeljenju čačanske škole u Gornjem Milanovcu i putovala je iz Beograda da bi se 2018. konačno i preselila u Čačak. Među Milicom i Jelenom ostvaren je skladan muzički dijalog i kakofonija koju je trebalo harmonski ispratiti i pozvali su kolegu Aleksandra Popovića što je njemu kao saksofonisti u prvom mahu delovalo nejasano ali se pokazalo kao neobična i osvežavajuća muzička podloga.

Aleksandar je završio klarinet i džez saksofon na muzikoj akademiji u Beogradu i pomalo je zaslužan što orkestar ima ovaj repertoar, budući da on priprema aranžmane.

Početak koncerta je u 21 sat.

Izvor: Morava info

Prethodni članakIstraživanje “Faktor plusa“: SNS ubedljiv, SzS drugi; Ozbiljan potencijal DS u građanskom bloku
Sledeći članakDveri: Rejting SNS u drastičnom padu, Malović uveo prinudnu upravu u čačanski odbor stranke

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here