Maksimović i Luković: Čačanska privreda počela da se oporavlja kada je SNS došao na vlast

12
1004

ČAČAK – Odbornici SNS održali su konferenciju za novinare ispred opustelog kruga fabrike “PKS“ Lateks“ koja je, kako su naveli, paradigma “pljačkaške privatizacije“ sprovedene od nakon 2000. godine.

Šef odborničke grupe Aleksandar Maksimović podsetio je da je “PKS Lateks“ nekada bila jedna od najuspešnijih firmi u Čačku, sa najvećom platom u Moravičkom okrugu.

Prema njegovim rečima, od 2000. godine zahvaljujući lošoj privatizaciji uništene su brojni uspešni čačanski kolektivi: Niskogradnja, Stočar, Prvi maj, Agrostroj, Veterinarska stanica, PKS Lateks, Fabrika hartije, Čipsara, TV Čačak, Stočar banka.., a privreda je počela da se oporavlja tek 2012. godine kada je vlast preuzela SNS

Ono što ne treba da služi na čast onima koji sada na ulici pokušavaju da preuzmu vlast je ono što se događalo od 2000 do 2012. godine kada su brojni privredni kolektivi prodati u bescenje ili pod nama nekim nepoznatim uslovima. Izgubljeno je na hiljade radnih mesta – naglasio je Maksimović.

Njegov stranački kolega i bivši zamenik gradonačelnika Radenko Luković istakao je da je
2012. zatečen urušen privredni sistem u gradu na Moravi.

Tada smo krenuli sa određenim aktivnim merama politike zapošljavanja i da se bavimo sistemima koji su tada bili u ozbiljnim problemima, a zatekli smo štrajkove u Čipsari, Fabrici hartije, Tehnosu, Žitoprometu. Bavili smo se na taj način što smo zavisno u kom se statusu ta preduzeća nalaze davali logistiku stečajnom upravniku i onima koji su bili zainteresovani da ta preduzeća kupe i ožive – rekao je Luković.

Prema njegovim rečima, broj nezaposlenih u Čačku drastično je smanjen u poslednjih sedam godina – sa 12.300 na 7.500. U istom periodu, tvrdi Luković, broj zaposlenih porastao je sa 28.400 na preko 35.000.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOdgovor kakav je Željko Mitrović zaslužio: Pismo urbanom BeograDŽaninu
Sledeći članakSve više ribnjaka u čačanskom kraju

12 KOMENTARA

 1. Stanje u cacanskoj privredi popravlja se isto kao sto je u Preljini zaposleno hiljadu ljudi , a u Slovasu sezdeset. Velika je laz Srpske napredne stranke o broju zaposlenih u stranim firmama, koje aktuelni rezim obilato subvencionise. Niko ne moze u Srbiji da zna koliko su tacno zaposlili u poslednjih sedam godina . Niko ne sme da zna kako se u poslednjih sedam godina trose pare iz budzeta Republike Srbije. Naopako, kad bi gradjani Srbije znali koliko iznosi drzavna korupcija.

 2. Pa pola njih su saucestvovali u unistavanjeu privrede, eno ih pola Veca Gradskog i joio po neki na ovoj slici…
  Sram vas bilo

 3. Pre 4 god. Za PKS je bila zainteresovani jedna hrvatska kompanija i bili su kod Lukovima. Ništa nije učinjeno.Zašto SNS za 7 godina u PKSU nije bar pokosio travu.

 4. Sve su to bila uspesna preduzeca 2000. god. sa redovnim platama,izvozom kakav se samo moze zamisliti..jaca nego ikad posle bombardovanja i 10 god. sankcija..ne mlati lukovicu majke ti

 5. el ovo humoristicki blok vesti ili vesti iz nekog paralelnog univerzuma?

  vo imja Oca, moze li neko da pomogne ovim osobama da im prepise neku adekvatniju terapiju od fotelja i drpanja gde stignu…

  studio!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here