Mali: Pomoć države za 235.000 firmi, biće im isplaćeno 60 odsto “minimalca“

2
524

Nešto više od 1.000.000 zaposlenih u 235.000 privrednih subjekata, novu pomoć države, u iznosu od 60 odsto minimalne zarade, može da očekuje početkom avgusta, odnosno septembra.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Prva uplata će u ruke zaposlenih stići već do 10. avgusta, dok druga uplata sledi u septembru. To je oko 18.000 dinara po zaposlenom za jedan mesec, odnosno oko 155 evra – izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

On je podsetio da je dosadašnji paket podrške bio vredan 5,1 milijardu evra, a da će ova dodatna izdvajanja državu koštati još oko 66 milijarde dinara.

Sa ovom dodatnom podrškom dolazimo do iznosa od oko 5,7 milijardi evra, što je 12,2 odsto našeg BDP-a. Dakle, država će za 60 odsto od iznosa minimalne zarade za dva meseca izdvojiti 36 milijardi dinara, dok će nas odlaganje poreza i doprinosa na zarade za jedan mesec koštati oko 30 milijardi dinara – istakao je Mali.

On je dodao da se očekuje da početkom naredne nedelje na sednici Vlade Srbije bude usvojen i pravni akt kojim će jasno biti definisan nastavak direktne pomoći za privrednike.

Izvor: MNA

Prethodni članakSmanjen broj prijema u bolnicu, osmoro pacijenata na respiratorima
Sledeći članakDve žene preminule na kovid odeljenju čačanske bolnice

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here