Mašinsko-saobraćajna škola i ove godine izlaže na Sajmu obrazovanja i nastavnih sredstava

0
280

ČAČAK – U periodu od 23. do 30. oktobra na Beogradskom sajmu, paralelno sa Sajmom knjiga, održava se 51. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava. Ovogodišnji sajam se održava pod geslom “Obrazovana Srbija, uspešna Srbija“.

Cilj sajma je da se promoviše učenje kao celoživotni proces i ukazuje na značaj školovanja i usavršavanja. Pored toga, izlažu se nastavna sredstva koja se koriste za opremanje škola i obrazovnih institucija. Na sajmu će se predstaviti više od 50 izlagača, a među njima se i ove godine našla Mašinsko-saobraćajna škola (MSŠ) iz Čačka.

Mašinsko-saobraćajna škola iz Čačka od 2008. godine aktivno učestvuje kao izlagač na Međunarodnom sajmu obrazovanja i nastavnih sredstava predstavljajući eksponate izrađene u školi, koji služe za obrazovanje učenika osnovnih i srednjih škola i studenata visokoškolskih ustanova.

Škola je do sada osvojila pet zlatnih i dve srebrne table i postala prepoznatljiva po izradi savremenih nastavnih sredstava, a posebno priznanje je dodeljeno od strane Beogradskog sajma za doprinos u razvoju ovog sajma – kaže direktor MSŠ Mirko Lazović.

Kako navodi, ove godine škola će promovisati primenu novih tehnologija za mašinsku obradu.

Biće prikazana savremena nastavna sredstva koja se koriste u osposobljavanju učenika u školi u oblasti programiranja kompjuterski upravljanih mašina, robotike, elektronskih sistema i autodijagnostike. Pored toga škola će izložiti i uzorke osmišljene i proizvedene u školskoj radionici. Školu će na sajmu predstavljati tim učenika i profesora koji učestvuju u izradi učila – kaže Lazović.

Prvog dana sajma nakon otvaranja štand škole je posetio Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, a profesor Dragiša Petković je dobio specijalno priznanje za dugogodišnji doprinos sajmu obrazovanja i nastavnih sredstava.

Izvor: Morava info

Prethodni članakJedno je statistika, a sasvim drugo šta građani vide u svom novčaniku: Šta je lična inflacija?
Sledeći članakRatni veterani Čačka traže svoja prava

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here