Meteorolog Todorović: Nastaviće se toplo vreme, povremeno jutarnji mraz

0
368

Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je da će se topli period u zemlji nastaviti, sa najavljenom prosečnom temperaturom za april od 11 stepeni.

Foto: Gordana Pejić/Fejsbuk grupa Fotografije Čačka i okoline
  • Nastaviće se topli period posle blage zime, s tim da će u toplijim i sunčanijim danima, i kada dune južni vetar temperature biti dosta iznad proseka. Dani zahlađenja koji bi došli, od sutra ili početkom naredne nedelje, temperatura bi pala na prosečne ili malo ispod prosečne vrednosti – rekao je Todorović za Tanjug.

Mart će završiti natprosečno toplo, dodaje, a to će se nastaviti i u aprilu.

  • Ako gledamo srednju mesečnu temperaturu to je oko 11 stepeni za april. Biće i više od dvadesetak stepeni, a najava da će biti i 25 stepeni je moguća. Sutra sledi nagla promena vremena posebno u Vojvodini u jutarnjim časovima biće dosta svežije nego danas – rekao je Todorović.

Pored kiše, ističe Todorović, sutra je u toku noći moguć i sneg u planinskim predelima iznad 1.000 metara.

  • To je brzi prodor hladnog vazduha. U utorak 26. marta moguća je pojava mraza u jutarnjim časovima i to je važno naglasiti za voćare, zbog udarnih dana pojave popoljaka, tu je veliki rizik – rekao je Todorović.

Kada je reč o maju mesecu, Todorović je rekao da je rano za precizne prognoze, ali očekujući skok temperatura poslednjih dana aprila, verovatno će i sam početak maja biti topao.

  • Daleko je za ozbiljnu prognozu, ali gledajući ritam prethodnih meseci i raspodelu cirkulacije iznad Evrope nastalo bi relativno toplo vreme, sem kratkotrajnih zahlađenja. Temperatura dalje raste, kalendar čini svoje, svaki sledeći prodor toplog vazduha doneće sve veće temperature – rekao je Todorović.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakVelika drama u Gornjem Milanovcu: Bivši kapiten FAP-a u 95. minutu doneo pobedu Borcu 1926
Sledeći članakKolike su marže na prehrambrene proizvode u Srbiji i ko uzima više – veliki trgovinski lanci ili male prodavnice?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here