Mladi pod kontrolom… Digitalna demencija! Šta činiti?

0
422

ČAČAK – U Klubu Doma kulture večeras u 19:30 biće održana promicija publikacije “Mladi pod kontrolom… Digitalna demencija! Šta činiti?“.

Predavanje će održati autor publikacije Nedeljko Jović.

Nesumnjivo je da je privilegija živeti u eri digitalne revolucije, koristeći sve blagodati digitalizacije, interneta i globalne povezanosti, koja omogućava lak dostup informacijama, rešava problem fizičke udaljenosti i potencijalno svodi ceo svet na ‘’globalno selo’’. Ove prednosti su uslovile da cela planeta nezadrživo hrli ‘’grlom u jagode’’, tj. nesvesno (ili svesno?) zanemaruje evidentne opasnosti koje sa sobom nosi ‘’eksplozija digitalnih tehnologija’’ i proces digitalizacije.

Sa aspekta socijalne psihologije, problem zloupotrebe ličnih informacija je glavni problem današnjice, kome su posebno izloženi mladi (adolescenti) kao najvulnerabilnija populacija. Nepromišljeno ostavljanje podataka na različitim sajtovima predstavlja ogroman manevarski prostor za manipulaciju ljudima, uz mogućnost suptilnog kontrolisanja, ali i drugih vidova zlupotrebe, što autor detaljno elaboriše u ovom priručniku, kritički se fokusirajući na negativne aspekte ‘’digitalne ere’’.

Ulaz je slobodan.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBez naplate putarine na deonici od Preljine do Pakovraća
Sledeći članakCene hrane pojele plate: Samo u decembru hrana u Srbiji poskupela 12,4 odsto

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here