Mlađi pionir ČAAK-a Vuk Grujić drugi u Srbiji na 800 metara, novi lični rekordi za Ivanu Ilić

1
224

ČAČAK – Mlađi pionir Čačanskog atletskog kluba (ČAAK) Vuk Grujić osvojio je drugo mesto u trci na 800 metara na dvoranskom prvenstvu Srbije za mlađe pionire, koje je održano u Beogradu.

On je ovu deonicu istrčao u vremenu 2:29,59. Vuku je žrebom pripala prva, slabija grupa, u kojoj je pobedio, ali je u drugoj jačoj grupi jedan takmičar postigao bolji rezultat pa je tako ostao bez zlatne medalje. U istoj disciplini atletičar ČAAK-a Andrej Cvetić je zauzeo peto mesto.

Na prvenstvu Srbije sjajan nastup imale su i Nađa Jović u trci na 800 metara i Nađa Vasiljević u trci na 60 metara prepone. Njih dve se u Čačak vraćaju sa novim ličnim rekordima.

Ovaj atletski miting je bio prilika i da Ivana Ilić pokaže da se nalazi u usponu forme i da spremna dočekuje prvenstvo Srbije za seniore koje će biti održano 5. i 6. februara. Ovo je njena prva seniorska sezona u veoma jakoj sprinterskoj konkurenciji, jer je u srpskoj atletici pored skakačkih disciplina sprint najviše napredovao poslednjih nekoliko godina.

Trka na 60 metara donela je Ivani pobedu i novi lični rekord 7,42 sekundi i korak bliže nacionalnom rekordu, koji je u vlasništvu naše najbolje atletičarke svih vremena Ivane Španović (7,31).

Foto: Dimke

Podsetimo da je gotovo izvestan Ivanin nastup na seniorskom Prvenstvu sveta u ovoj disciplini (18 – 20 mart) u Štark areni u Beogradu. Drugoplasirana u trci je bila Maja Ćirić iz beogradskog Partizana, a trećeplasirana Iranka Farzaneh Fasihi koja se takmiči za beogradski OAK.

Posle 20 minuta pauze Ivana je nastupila u trci na 200 metara,u kojoj je takođe pobedila sa postignutim vremenom 24,31 sekundu, što je njen novi lični rekord u dvorani.

Izvor: Morava info

Prethodni članakVučić odlučio: SNS i SPS izlaze odvojeno na izbore
Sledeći članakZbog bolesti glumca otkazana predstava “Crvena“

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here