Moguće da zimski raspust počne 15. decembra i traje mesec dana

5
464

Epidemiolog Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba za borbu protiv korone, izjavio je da će predložiti da zimski školski raspust umesto 31. decembra počne već od 15. decembra, kako bi se obuhvatili praznični period uključujući i Novu godinu po gregorijanskom kalendaru.

Time bismo obuhvatili praznični period za vernike koji slave po katoličkom kalendaru. Katolički Božić je pre Nove godine, imaćemo tada verovatno i naše ljude koji žive i rade u Zapadnoj Evropi, a dolaze kod nas baš u tom periodu. Mogućnost je da, zbog svega toga, raspust potraje iza pravoslavnog Božića ili srpske Nove godine – rekao je Tiodorović, za list Nova.

Prema njegovim rečima, druga mogućnost je raspust počne nešto kasnije, pred Novu godinu, da se obuhvati taj praznični period. Prema tom scenariju bi prvi radni dan bio iza pravoslavnog Božića.

On je napomenuo da je treća mogućnost da ljudi iz prosvete daju svoj sud o raspustu i trajanju polugodišta, pošto se sve odluke lome preko njihovih leđa.

Treća opcija je da nastavnici daju najbolje rešenje i sud, da vide kako će da uklope završetak polugodišta i davanje ocena – rekao je Tiodorović.

Izvor: Beta

Prethodni članakUdruženje “Erudita“: Mladi treba da izađu iz svoje zone komfora
Sledeći članakKovačević: Izgradnjom pristupne saobraćajnice do petlje Takovo otvoriće se nova perspektiva razvoja Milanovca

5 KOMENTARA

  1. Lela, Lela od koje mase si ti napravljena. Mislim da je sa tavom glavom teško živeti. Treba je svaki dan pratiti pogotovo kad smisl neku pakost. Kako reagovati. Teško.

    • Uzivam da vas podsticem na razmisljanje. Ali, nisam zadovoljna. Slabo. Niste se makli od vune, kopita, blejanja….puste srpske seljobercine i geaci….ali progledacete od 4….

      • Zašto si sebe proglasila elitom samo zato što piješ Ivermektin? Tom logikom bi svaka kobila koja se tim lekom rešila parazita bila akademik.

  2. Najbolje raspust za sve, do penzije, a za prosecnu zaradu na nivou drzave. Kakva skola, kakvi bakraci, svu da se vaxujemo, stavimo maske, zagarantovana kinta, samo medicinsko osoblje da radi i niko vise.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here