Kovačević: Izgradnjom pristupne saobraćajnice do petlje Takovo otvoriće se nova perspektiva razvoja Milanovca

0
293
Dejan Kovačevi, predsednik opštine G. Milanovac; foto: MNA/Miloš Lukić

GORNJI MILANOVAC – Izgradnjom pristupne saobraćajnice Gornji Milanovac – petlja Takovo u potpunosti će se promeniti percepcija razvoja Gornjeg Milanovca, izjavio je predsednik te opštine Dejan Kovačević.

Komercijalni ugovora o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji te važne deonice potpisan je 12. novembra, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Izvođač radova biće kompanija “Power construction corporation of China“.

Izgradnjom pristupne saobraćajnice dobićemo višestruko. Na prvom mestu, auto-put ćemo moći da koristimo u punom profilu, zatim teretni saobraćaj ćemo izmestiti iz centra grada, čime ćemo osim na bezbednost značajno uticati i na ekološki aspekt. Vrednost svih radova je nešto više od 30 miliona evra, što naša lokalna samouprava sama ne bi mogla da iznese. Prvobitni iznosi su prezentovani u trenutku kada su samo idejna rešenja bila u pitanju. Kada smo konačno završili trasu i projektovanje, suočili smo se sa drastičnim uvećanjem cena materijala, posebno gvožđa, ali i svega drugog neophodnog za izvođenje radova. Moram da naglasim je 30 miliona najniža moguća cena u ovom momentu koju smo mogli da dobijemo za izgradnju pristupne saobraćajnice. Zahvalio bih se predsedniku Aleksandru Vučiću koji je prepoznao značaj ove investicije za našu opštinu, ali i Vladi Republike Srbije i kineskoj kompaniji koja je prihvatila da radi, za njih mali projekat, ali za nas najveći projekat čiji se značaj gotovo poistovećuje sa izgradnjom auto-puta – istakao je Kovačević.

On je istakao da će se izgradnjom pristupne saobraćajnice potpuno promeniti percepcija razvoja Gornjeg Milanovca, jer, kako je naglasio, tada će početi da se koristi zemljšte koje je ranije opredeljeno za novu industrijsku zonu Srčanik.

Pristupna saobraćajnica Gornji Milanovac – petlja Takovo biće dugačka 9,4 kilometara, od čega će na deonici od “Tenka“ do Klatičeva biti izgrađeno 4,7 kilometara novog puta, a od Klatičeva do Takova u dužini od 4,7 kilometra biće rekonstruisan postojeći put.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMoguće da zimski raspust počne 15. decembra i traje mesec dana
Sledeći članakPrvi put u Čačku umetničko takmičenje “Portret godine“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here