Momirović: Ne vidim ništa sporno u tome što će svi građani Srbije plaćati izgradnju beogradskog metroa

9
576

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović u odgovoru na pitanje N1 kaže da je, prema njegovom mišljenju, u redu što će svi građani Srbije kroz budžet plaćati za Beogradski metro. Kako kaže, i Beograđani plaćaju za infrastrukturne projekte u drugim delovima zemlje, pa ne vidi nikakav problem u tome.

Momirović je, govoreći o saobraćajnoj infrastrukturi i gradnji autoputeva, rekao da svi građani koriste te saobraćajnice, pa će tako i metro prevashodno koristiti Beograđani, ali i svi drugi građani Srbije.

Posle 51 godine prazne priče o metrou i konstatacije da je metro potreban, mi konačno ulazimo u fazu da krećemo u radove na samom metrou. Ovaj projekat nam ne donosi direktan politički benefit, u najboljem slučaju će dati saobraćajne i građevinske efekte tek za 10 godina. Mi da želimo iz ovoga da politički profitiramo mi ovo ne bismo radili – rekao je on.

Metro će, kad se bude izgradio, biti po uzoru na pariski, koji je najbolji po Momirovićevom mišljenju.

Kolika će njegova cena biti zavisi od ugovora koji budemo potpisali. Sada pričati o tome bilo bi preuranjeno i neodgovorno. Mi u ovaj projekat ulazimo sa namerom da ga završimo – rekao je ministar.

Izvor: N1

Prethodni članakI dalje više od 30 odsto novozaraženih u odnosu na broj testiranih u Moravičkom okrugu
Sledeći članakOtvoren renovirani “Maxi“ supermarket u Prvomajskoj ulici

9 KOMENTARA

  1. Kako pakosni komentari. Posebno ovaj o Zrenjaninu i vodi. Boli njega uvo i za jedno i drugo. Sumnjam da je ikad bio dalje od svoga tora. Treba samo biti protiv. Mrzitelji ste svega i svačega.

    • Batice niko nikoga ne mrzi ako kaze da nije u redu da cela placa izgradnju beogradskog metroa a da nema mogucnosti da se tim istim metroom preveze sa zeleznicke stanice Prokop do Klinickog centra Srbije,aerodroma,BAS-a i slicno…Ko kupi stan u Bg placa i neke dazbine Beogradu,porez Beogradu i sl.
      Nije dovoljno samo graditi,valja graditi domacinski i smisleno…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here