“ProGlas“ se neće oglašavati do 3. juna: Jedinstvo opozicije je narušeno

2
188
Foto: Medija centar

Inicijativa “ProGlas“ najavila je da se do 3. juna neće oglašavati kako bi izbegla da njeno delovanje bude različito tumačeno u odnosu na podele u opoziciji oko izlaska na izbore.

U saopštenju su naveli da arbitraža ili puko učestvovanje u dnevnopolitičkoj borbi „nikada nije bio, niti će biti“ cilj ProGlasa.

  • ProGlas“ je 30. decembra, zajedno s hiljadama građana, poručio da “ne pristaje“ na poniženje prouzrokovano izbornom krađom na decembarskim izborima. U tom duhu narednih meseci uložili smo ogromne napore da u zajedničkom frontu sa ujedinjenom opozicijom izborimo minimum uslova za slobodne i poštene izbore. Bili smo na dobrom putu da to postignemo. Na našu veliku žalost, u kritičnom trenutku, jedinstvo opozicije je narušeno – saopštili su pokretači inicijative.

Ocenili su da je podela u opoziciji u vezi izlaska na izbore „izuzetno loš ishod“.

  • Uvek smo se prevashodno obraćali onom delu biračkog tela koji je za promene. Sada kada su i ti birači podeljeni, smatramo da bi svako naše delovanje bilo protumačeno u odnosu na te nove podele, a arbitraža ili puko učestvovanje u dnevnopolitičkoj borbi nikada nije bio niti će biti naš cilj – naveli su u saopštenju.

Najavili da će od 3. juna „nastaviti borbu za sistemske promene u društvu“.

  • Uvereni smo da će biti potrebno mnogo napora da se građani ponovo okupe u jedinstven front borbe za istinske promene u Srbiji. Tome će se ProGlas posvetiti u narednom periodu. Zbog svega toga, “ProGlas“ se u skladu sa svojim principima, do trećeg juna neće pojavljivati u javnosti – saopštila je inicijativa.

Izvor: Beta

Prethodni članakNa lokalnim izborima u Čačku učestvuje sedam izbornih listi
Sledeći članakIzvoz rakije iz Srbije raste iz godine u godinu, sada je vredan 25 miliona evra

2 KOMENTARA

  1. Bravo Bogdane Lazovic za komentar. Svaka susa umislila da je nesto. I da je bas toliko pametna da je mi „malo gluplji po njihovim merilima“ moramo slusati I uvazavati. Ja ne
    pristajem na to. Ova skupina oko ProGlasa nema moju podrsku. Bas ni malo. I niko od njih.

  2. Uh vrlo vazno. Ko ste bre vi? Bolje da se nikad niste ni javili. Samo ste dodarno zasrali ionako usranu politicku scenu Srbije. Isplivala svakojaka govna na povrsinu. A vi ljuskate sa strane I seirite. Treba to istrpeti. I vas I govna. Ne bi valjalo da puknu trpila. Narodu je svega dosta.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here