Načelniku čačanske policije poništena kazna za ometanje prinudnog izvršenja u FRA

5
722

ČAČAK – Veće Privrednog suda u Čačku poništilo je prvobitnu presudu tog suda po kojoj je načelnik Policijske uprave Čačak Draško Darijević kažnjen sa 100.000 dinara zbog “neodgovarajućeg postupanja policije u slučaju prinudnog izvršenja nad pogonom ‘Kuglična vretena’ čačanske Fabrike reznog alata (FRA)“, saznaje Morava info.

S druge strane, presuda po kojoj je 53 radnika FRA kažnjeno na novčane kazne u iznosu 10.000 dinara za svakog od njih, ostala je na snazi.

Novo sudsko izvršenje za preuzimanje dela imaovine pogona “Kuglična veretena“ zakazano je za sutra (petak, 31. maj). Prema nezvaničnim saznanjima Morave info, radnici će izvršitelje dočekati na svojim radnim mestima, sa kojih se neće pomerati.

Prethodni postupak izvršenja bio je zakazan za 23. april, ali je u poslednji trenutak odložen. Sagovornici našeg portala kažu da je razlog za to bio sastanak Mića Kopitića, koji polaže pravo na fabričku imovinu, i predstavnika Ministarstva odbrane.

Na tom sastanku pokušano je da se dođe do rešenja, odnosno do modela kojim bi Kopitić bio obeštećen, a sporna imovina ostala u vlasništvu FRA. Po svemu sudeći, Kopitić na takvu vrstu dogovora nije pristao – rekao je sagovornik Morave info.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBoško Obradović: Vlast planira moje hapšenje
Sledeći članakUskoro promena režima saobraćaja zbog rekonstrukcije Ulice Veselina Milikića, evo kako će se odvijati

5 KOMENTARA

  1. Meni nije jasna ni jedna ni druga strana u sporu. Poverilac neće pare već objekat. Dobro, znači lokacija je bitna. Fabrika ne da lokaciju nudi novac, kažu proizvodnja bitna za odbranu. Sigurno i da jeste. Ne dovodim u pitanje. E sad mi nije jasno zašto rukovodstvo fabrike koje već nudi novac ne investira isti u novi pogon, savremeniji. Ili je i njima bitna baš lokacija, tj nekom ko je pored poverioca bacio oko na to. Ne mogu se otrgnem od pomisli da su ovde radnici samo podkusurna roba dok se glavonje tuku.

  2. Ovo je sramota ovim se opet pokazuje kako je naso sudstvo(u sve je gazda Cacka upleo prste) sto se neponistava presuda Radnicima?!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here