Nakon nevremena izlili se kanali, u Lugovima i Trbušanima voda ušla u dvorišta

3
3215
Kritično u Trbušanima

ČAČAK – Jako nevreme praćeno obilnim pljuskovima tokom popodnevnih časova pogodilo je grad Čačak i izazvalo izlivanje vodotokova u brojnim, mahom prigradskim i seoskim područjima.

Prema rečima Bratislava Zečevića, rukovodioca jedinica Civilne zaštite u Čačku, najugroženije su mesne zajednice Loznica, Trbušani, Lugovi

On je naglasio da su se izlili kanali pored puta, te da nije bilo izlivanja vodotokova drugog reda, odnosno rečica i potoka na području grada.

Najteža situacija je u Ulici Aleksandra Savića u koja vodi od Lugova do Trbušana. U naselju koje gravitira toj saobraćajnici voda je ušla u dvorišta, a za sada nemamo informacije da li je došla i do kuća. Meštani su se organizovali, ali zaista nije moglo da se odbrani jer je pala velika količina vode. Ekipe Civilne zaštite, kao i javnih preduzeća “Komunalac“, “Gradsko zelenilo“ i “Gradac“ su na terenu. Nadam se da će kanali uspeti da prihvate vodu koja se izlila i da ona počne polako da se povlači – rekao je Zečević.

Prema izveštajima sa terena, kritično je i na drugom kraju teritorije grada, pre svega u Rakovi i Katrzi.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPre 50 godina na čelo Čačka došao Veljo Bogićević: U Njujorku pregovarao sa Svetskom bankom o kreditu za vodovod
Sledeći članakMinistarstvo prosvete u petak šalje dopis školama u vezi sa krajem školske godine

3 KOMENTARA

  1. Kanali treba da se čiste da bi bili svsishodni, a ne da se setimo njih samo kad su bujice. Pogotovo što kiše nisu kao nekada. Sad kad padnu sve pred sobom nose. Znači treba biti spreman.

  2. Haos u ulici Savkovića kosa, bujica sa Ljubić brda odnela asfalt, reka tekla ulicom! Kanali zaravnjeni, voda ne otiče prirodnim putevima, sve ide ulicom i provalilo kroz dvorišta.

  3. Kruzni put kod pumpe u Aveniji pod vodom i sva voda se sliva u dvorista kucama do kruznjaka,a sve to zahvaljuci gospodi koja su zatvorila kanale sa druge strane kruznog puta jer voda kad se sliva niz brdo umesto u kanal koji je nekad postojao prelazi na kruzni put a potom u dvorista

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here