Nestorović: Korona se leči svetlošću, i molitva je lekovita

1
871

Pulmolog dr Branimir Nestorović rekao je da sada nije neophodan najveći oprez zbog epidemije virusa korona, kao i da ne veruje da će vakcina biti napravljena.

Za dobre rezultate kod građana Srbije zaslužna je i genetika, istakao je Nestorović u razgovoru za TV Pančevo.

Za ove koji su van rizičnih grupa za njih je epidemija, može se reći, gotova, za ove starije oni mogu još da pripaze. Koliko dugo, pa ne znam, možda do kraja maja. Može maska ako su u zatvorenom. Napolje ako se šetaju sami, ne treba nikakva maska, zaštitne opreme, ultravioletni zraci su ubistveni za ovaj virus, to se sada jasno pokazalo – rekao je dr Nestorović.

Naveo je da virus korona može da se leči svetlošću i da je sada bitno da se sunčamo.

Još neki mali oprez dve, tri nedelje za rizične grupe. Za ove ostale mere oni treba da poštuju preporučene mere, ali i ne moraju. Sada ću vam reći zašto ne moraju – sada je faza individualne odgovornosti. Ovo nije onaj virus na početku, neuporedivo je slabiji, nema teških pacijenata, na respiratoru. U ovoj fazi svako ima pravo da odabere šta će da radi – naveo je ovaj pulmolog.

Smatra da će vakcina biti teško napravljena, jer se virus menja.

Govorio je i o tome da je molitva lekovita.

Sveštenici su se molili za jednu grupu ljudi koji su bili bolesni. Nisu znali ništa o njima, samo imena i dijagnozu. Ispostavilo se da se 40 odsto njih izlečilo – nastavio je dalje Nestorović.

Izvor: TV Pančevo

Prethodni članakDr Sretenović: Bilo je dramatično, ali virus slabi, u bolnici pacijenti sa sve blažom kliničkom slikom
Sledeći članakTodorović: Posao za 150 zdravstvenih radnika, u Čačku neće biti nijednog lekara na evidenciji Službe za zapošljavanje

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here