Nikad veće interesovanje za besplatnu pripremnu nastavu na FTN

0
354

ČAČAK – Na Fakultetu tehničkih nauka (FTN) u Čačku počela je besplatna pripremna nastava za prijemni ispit i trajaće do početka juna, nakon čega će biti održana simulacija prijemnog ispita u vidu probnog prijemnog ispita.

Ovo je već tradicija na FTN, jer se besplatna pripremena nastava održava od 2008. godine. I ove godine, nastava će se održavati na daljinu, što budućim brucošima širom Srbije i regiona, koji nisu u mogućnosti da prisustvuju, olakšava pripremu prijemnog ispita. Maturanti su prepoznali kvalitet obrazovanja koje nudi FTN Čačak, u prilog tome govori da se za pripremnu nastavu prijavilo preko 300 učenika, što je najveći broj kandidata od kada se organizuje pripremna nastava. A zainteresovani srednjoškolci, koji se do sada nisu prijavili, još uvek imaju tu mogućnost.

Učenici imaju mogućnosti besplatne pripremne nastave za sve predmete predviđene za polaganje prijemnog ispita. Pripremni časovi održavaće se svake subote. Nakon svakog časa učenici će dobiti materijal sa nastave i na taj način će moći da provere ono što su naučili na času. Zahvaljujući tehničkim resursima i velikom angažovanju profesora i asistenata FTN-a sadržaj nastave je u potpunosti prilagođen ovom načinu učenja i očekuje se da će se polaznici ostvariti dobre rezultate, kao i njihove kolege prethodnih godina – navode na FTN.

Fakultet tehničkih nauka Čačak Univerziteta u Kragujevcu ove godine upisuje u prvu godinu studente na šest akreditovanih studijskih programa akademskih studija i šest akreditovanih studijskih programa strukovnih studija. Ukupan broj studenata koji je predviđen za 2022/23 akademsku godinu je više od 600, od čega oko 470 budžetskih mesta. Studenti imaju mogućnost smeštaja u Studentskom domu u Čačku i ishrane u studentskom restoranu.

Zainteresovani za pripremnu nastavu mogu se prijaviti na sajtu Fakulteta tehničkih nauka, putem linka: http://www.ftn.kg.ac.rs/upis , dodatne informacije mogu dobiti putem mejla info@ftn.kg.ac.rs ili Vibera, broj telefona 0600 88 55 70.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU opremanje novog staklenika “Gradskog zelenila“ uloženo pet miliona
Sledeći članakU Čačku sutra potpisivanje ugovora o izgradnji vidikovca na Kablaru

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here