Novi Sad zvanično Evropska prestonica kulture, premijerka Ana Brnabić pomenula i Čačak

1
646

ČAČAK – Novi Sad je od večeras zvanično Evropska prestonica kulture za 2022. Na svečanosti, šef delegacije EU u Srbije Emanuele Žiofre je gradonačelniku Milošu Vučeviću uručio plaketu čime je ozvaničen početak godine Evropske prestonice kulture u Novom Sadu.

Premijerka Ana Brnabić je rekla u Srpskom narodnom pozorištu da je ponosna što je Novi Sad evropska prestonica kulture. Ona je tom prilikom pomenula i Čačak, prvu Prestonicu kulture Srbije, koji će taj status imati tokom čitave 2023. godine.

Prošlo je malo više od godinu dana kada sam baš iz Novog Sada najavila projekat nacionalne prestonice kulture, koju su nacionalana platforme “Srbija stvara“ i Fondacija “20-21“ osmislili po istom principu kao što je Evropska prestonica kulture. Nedavno smo dobili i prvu Nacionalnu prestonicu kulture i to je grad Čačak. Dugujem ogromnu zahvalnost potpredsednici Vlade i ministarki kulture Maju Gojković što je podržala ovu inicijativu i brzo krenula u njenu realizaciju – istakla je Ana Brnabić.

Kako Morava info saznaje, ministarka kulture Maja Gojković tokom naredne sedmice posetiće Čačak, kada će i zvanično biti potpisan ugovor o statusu Prestonice kulture Srbije za grad na Moravi.

Čačak će za projekte i sadržaje tokom 2023. godine od Ministarstva kulture dobiti 300 miliona dinara.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOvo su pravila za obolele od kovida i kontakte: Ko mora u karantin, a ko može da prekine izolaciju?
Sledeći članakDva smrtna ishoda na kovid odeljenju, od korone se leči šest trudnica i porodilja

1 KOMENTAR

  1. Premijerka, pomenula … ha,ha,ha … pa ona više nije ni čiviluk, a kamoli premijerka. I fikus se više pita nego ona. Sramota je što joj se plaća ono čime se ona ne bavi.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here