Novi uspesi balerina iz čačanskog studija “Adađo AS“

0
376

ČAČAK – Na međunarodnom baletskom festivalu umetničke igre, u organizaciji “Art Of Dance“ iz Beograda, održanom 11. marta, deca iz baletskog studija “Adađo AS“, na čelu sa nastavnicom i koreografom Snežanom Aćimović, ponovo su zablistali na sceni JP SKC “Obrenovac“.

Na takmičenju se predstavilo 250 koreografija u kojima je uzelo učešće preko 1.000 dece iz Srbije, Italije i Severne Makedonije. Iz Srbije su se predstavili studija iz Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Kraljeva, Užica, Pančeva, Obrenovca,Čačka i drugih gradova.

Naše mlade Čačanke su ostavile utisak profesionalnih balerina koje uvek fasciniraju svojim nastupom, energijom, tehnikom i pre svega emocijom koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Tako su ostavile jak utisak na žiri i na organizatore takmičenja koji su im dodelili čak četiri specijalne nagrade i četiri prva mesta u svojim kategorijama. Devojke su se takmičile u najjačoj A kategoriji, u kojoj učestvuju samo profesionalni igrači koji se bave ovom umetnošću dugi niz godina.

Specijalna nagrada za koreografiju u kategoriji juniora pripala je koreografiji “Memories“, formaciji od 19 devojčica baletskog studija “Adađo AS“.

Mina Aćimović je dobila specijalnu nagradu za solistu u kategoriji mini kids za koreografiju “Suitcase“.

Leni Aćimović su dodeljene čak dve specijalne nagrade. Prva je za koreografiju “Survivor“ u kategoriji savremene igre, a druga specijalna nagrada je za solo “Swanhilda s Waltz Variation“ u kategoriji klasičan balet za koju je dobila besplatnu kotizaciju za takmičenje u Italiji u maju 2023 godine.

Lenin izuzetno emotivan i izražajan nastup je doprineo tome da je dobila ponudu od eminentne produkcijske kuće iz Beograda da snimi spot sa svojom koreografijom “Survivor“.

Uz naše balerine se pleše, uživa i podržava ih publika i stručni svet baleta širom Srbije, dok u svom gradu one čekaju svoju salu u kojoj će moći da stvaraju nove grupne i solo koreografije, uživati u zidovima okićenim svojim slikama, peharima i diplomama sa tamičenja i nastupa, kojih do sada ima preko stotinu.

Žiri na festivalu je radio u sledećem sastavu: Randol Betacourt, Sanja Ninković, Nataša Najman, Nataša Todović, Jovana Todorović, Milana Mitrović i Snežana Aćimović.

Umetnički direktor festivala je Ivana Ivanovski-Ilić.

Direktor festivala je Aleksandra Stojanović.

Balerine koje su se ovog puta takmičile za svoj studio “Adađo AS“ su: Teodora Paunović, Lena Gačanović, Selena Ilić, Milica Tomić, Tina Čekerevac, Nina Joković, Vera Bojović, Bojana Nikolić, Simona Jovanović, Nina Urošević, Natalija Vučetić, Aleksandra Ikodinović, Srna Jeković, Hana Maričić, Mila Đoković, Nevena Belić, Helena Ilić, Lena Aćimović i Mina Aćimović.

Prethodni članakKonkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom
Sledeći članakPožar u Konjevićima, izgorelo pet grla krupne stoke

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here