Obavezna kategorizacija objekata u Ovčar Banji i Gornjoj Trepči koji su za izdavanje

1
1268

ČAČAK – Gradska uprava za inspekcijski nadzor saopšila je danas da su vlasnici stanova, apartmana, kuća i vikendica, na području Ovčar Banje i Gornje Trepče, koji navedene objekte izdaju, odnosno bave se ugostiteljstvom pružanjem usluge smeštaja domaćim i stranim korisnicima usluga, dužni da te objekte kategorizuju.

Kako se navodi kategorizaciju objekata vrši Gradska uprava za lokalni ekonomski razvoj grada Čačka.

Fizička lica koja kategorišu svoje objekte obavezni su da plaćaju boravišnu taksu u iznosu od 1.000 dinara godišnje po individualnom ležaju.

Preduzetnici i drugi privredni subjekti koji se bave ugostiteljstvom – pružanjem usluga smeštaja, boravišnu taksu naplaćuju od gosta i to u iznosu od 95 dinara i sredstva od naplaćene takse uplaćuju Gradskoj upravi Grada Čačka do petog za sledeći mesec.

Ističe se da će turistička inspekcija u predstojećem periodu vršiti na području Ovčar Banje i Gornje Trepče, kontrolu ispunjenosti uslova za obavljanje delatnosti, pre svega da li su objekti kategorisani.

Sve informacije se mogu pronaći na sajtu Gradske uprave grada Čačka – turistička inspekcija i/ili u kancelariji br. 115 Gradske uprave za inspekcijski nadzor, odnosno na telefon 064/825-5720 (Dragoman Paunović, šef turističke inspekcije).

Izvor: MNA

Prethodni članakTri čačanske firme traže osam radnika
Sledeći članakBasket turnir “Kraj Morave“ na terenima SC “Mladost“

1 KOMENTAR

  1. U Gornjoj Trepči su uglavnom kategorisani. Ali, ima svašta što se izdaje gde su cene niske, ali smeštaj je za nulu. Medjutim žene iznajme zbog male cene.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here