Obradović: Ako je vlast lažirala smrtnost od korone – šta su tek radili na lažnim izborima

13
588

ČAČAK – Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je danas u Čačku da je na pitanje – šta će biti dan posle bojkota, odgovor da će biti novi talas korona virusa.

Samo u jednoj bolnici u Novom Pazaru obolelo je 60 zdravstvenih radnika. Oni nisu mogli postati zaraženi u jednom danu posle izbora. Očito je da je vlast krila rezultate testiranja i glumila da je sve u redu kako bi ovi zdravstveno nebezbedni izbori bili ipak održani – rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Čačku.

On je dodao da je vlast „lažirala“ informacije ne samo o broju novozaraženih, već i o broju umrlih i to uz „sramno“ ćutanje lekara iz Kriznog štaba.

Ako su lažirali smrtnost od zaraze – šta su onda tek radili na lažnim izborima u nedelju? – pitao je Obradović.

On je ocenio da izlaznost na izborima u Srbiji nije bila veća od 42 odsto i da u Beogradu i drugim većim gradovima poput Čačka nije prešla 35 odsto.

Sve preko toga su ubačeni birački listići u poslednjih nekoliko sati dok su biračka mesta bila potpuno prazna i kada je vlast shvatila da je bojkot uspeo – rekao je Obradović.

On je dodao da je u Čačku na dana izbora do 16 časova glasalo 27 odsto birača, a da je u poslednja četiri sata „naprasno“ izašlo još 18 odsto birača, što je 4,5 odsto po satu.

Obradović je ocenio da je to „apsolutno nemoguće“ ni na izborima na kojima svi učestvuju, a kamoli na izborima koje je bojkotovala „kompletna opozicija“ u Čačku i u kojima je vlast sve svoje birače izvela još pre podne.

Ovakav izborni kriminal i lažiranje izlaznosti ne bi bilo moguće bez lažne opozicije koja je učestvovala na izborima i čiji članovi biračkih odbora su dozvolili ovu izbornu krađu. Zauzvrat, dobili su od vlasti podršku da svi pređu cenzus i nađu se u lažnoj novoj gradskoj skupštini u Čačku – rekao je Obradović.

On je dodao da vlast u Srbiji politički progoni „pravu opoziciju“ i da je više od 10 građana Čačka, među kojima je i nekoliko bivših odbornika Dveri, dobilo prekršajne prijave zbog učešća na protestu protiv vlasti za vreme policijskog časa.

Uz 15 prekršajnih prijava koje su članovi Dveri dobili nakon protesta ispred Narodne skupštine u Beogradu, kao i istrage koja se vodi protiv nas četvorice u Tužilaštvu, to vam jasno govori koga vlast doživljava kao najozbiljniju opoziciju i kako se obračunava sa nama – rekao je Obradović.

On je istakao da je jedino rešenje za političku krizu novi izbori na svim nivoima, ali po novim pravilima koja bi obezbedila da ti izbori budu slobodni i pošteni.

To može omogućiti samo prelazna tehnička vlada koja bi oslobodila medije i sprečila funkcionersku kampanju vlasti, a onda za devet meseci pripremila prave demokratske izbore – rekao je Obradović.

On je istakao da je to odgovor na pitanje šta posle bojkota.

Novi izbori na kojima će pasti vlast koja je žrtvovala zdravlje gradjana zarad održavanja nedemokratskih i protivustavnih izbora koji su označili kraj višestranačke demokratije u Srbiji – rekao je Obradović.

Izvor: Beta

Prethodni članakTri firme iz Čačka traže osam radnika
Sledeći članakTodorović: Kompleks SC “Mladost“ odbranjen postavljanjem 3.000 džakova, borba sa Moravom trajala celu noć (FOTO)

13 KOMENTARA

  1. Mora da se pravda gazdi Đilasu jer je izlaznost u Beogradu 35 posto. Ako ti je lakše da veruješ u sopstvene laži ok. U Čačku je izlaznost 45% ili 43277 ljudi. Crkni od muke

  2. Boskic, dobro znaš za istraživanje 10 dana pred izbore, preneo ti je sef Djiki, da u Cacku cela SZS ima 8,5% podrske. E zato nisi izašao na izbore. Sad penzija. E da, zašto otkazaste kancelarije u centru? Nije valjda da Djiki nije dao pare za kiriju? I svoju stranku si upropastio, prvo si oterao sve ljude sto su vredeli, a onda si je doveo u finansijsku zavisnost od Djilasa. Živite od njegove milostinje, samo sto milostinja koju tebi daje, nije mala

  3. Dragacevci,hvala vam sto ste pre godinu ipo dana ove Boskove oducili od izbora.Posle izbora u Lucanima 2018 god.S.Z.S. nezna gde udara.

  4. Milun ima legitimitet više nego bilo ko pre njega jer je dobio 7000 glasova više nego 2016. Opozicija bolje da se pokrije ušima jer u Čačku imaju podršku od 10%. To su izbori pokazali. Dđaba Boško što spinuješ više ti niko ne veruje.

    • Mislis onih glasova od 19h do 20h ubacenih..il onih nateranih gde moras da slikas licnu kartu i saljes u centralu ! Milun nema nikakvu podrsku jer gradjani shvataju da je obican prodavac magle ! 65% Cacana ga bojktovalo i vreme mu je da podnese ostavku !

  5. Boško poštedi nas demagogije više, prošli su izbori a ti narod i dalje smaraš, uradi nešto korisno pa se ponudi da pomogneš narodu kome je poplava uništila domaćinstva…

  6. Izašao bi ti na izbore da si bio siguran da ćeš da pređeš cenzus. U Čačku možeš da računaš najviše na 7 posto. U rangu Velja.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here