Obradović i Đurđević Stamenkovski razgovarali sa Marijom Zaharovom u Skoplju

5
372

Lideri Nacionalnog okupljanja, Milica Đurđević Stamenkovski i Boško Obradović, održali su na marginama zasedanja OEBS-a u Skoplju sastanak sa visokom funkcionerkom Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marijom Zaharovom.

Kako je saopšteno, oni su tom prilikom izrazili zahvalnost Ruskoj Federaciji zbog njene dosledne podrške suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije na KiM. Predsednik Dveri, Boško Obradović, upoznao je predstavnicu ruskog ministarstva sa odlukom samoproglašenog Kurtijevog režima da Srbima u pokrajini zabrani glasanje na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji. On je pozvao Rusiju da svojim autoritetom utiče na predstavnike međunarodnih misija na KiM, pre svega UNMIK i OEBS, da ispoštuju Rezoluciju 1244 i srpskom narodu omoguće da glasaju na Kosovu i Metohiji.

Predsednica Zavetnika naglasila je da je Rusija najvažniji strateški saveznik Srbije u očuvanju KiM i sprečavanju da lažna država postane deo međunarodnog poretka. Đurđević je ocenila potpuno neprihvatljivim zahtev ambasadora SAD u Beogradu Kristofera Hila da Srbija prekine svaku saradnju sa Rusijom, ocenivši da se radi i o direktnom pokušaju mešanja u politiku Republike Srbije. Kazala je i da Nacionalno okupljanje predstavlja najčvršću političku garanciju da posle izbora Srbija neće primenjivati francusko-nemački plan o priznanju tzv. Kosova, neće uvoditi sankcije Rusiji i neće nastaviti sa politikom približavanja NATO-u.

Obe strane su se saglasile da je očuvanje tradicionalno prijateljskih srpsko-ruskih odnosa u strateškom interesu obe zemlje i istakli spremnost da nastave sa još intenzivnijim političkim delovanjem u tom pravcu.

Izvor: Nacionalno okupljanje

Prethodni članakBorac kompletan protiv Budućnosti, vraća se Danilo Tasić
Sledeći članakPokretni mamograf ispred Doma zdravlja od ponedeljka

5 KOMENTARA

  1. To, verovatno, nije bio neki zvanicni sastanak. Mora da su je presreli negde iza krivine. To licI na njih, banu, presretnu, a Marija iz kurtoazije, gde ce kud ce. Pa hajte da pricamo.Sta da radi.

  2. Boško Obradović i Dveri , ponos su Čačka i Srbije. Oni su animirali narod da sluša najumnije glave iz Crkve i intelektualnih krugova. Oni su humanitarno mnogima pomogli. Ulaskom u lokalne skupštine od 2012 godine , nikome na vlasti nisu se prodale, a tako je bilo i ulaskom u republički parlament od 2016 godine. Glas za Zavetnike i Dveri je bolji život naroda i Srbija bez stranog uticaja.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here