Obradović i Kostić prekinuli štrajk glađu, Dveri nastavljaju kampanju za bojkot izbora

3
380

Lider Dveri Boško Obradović saopštio je da prekida štrajk glađu, navodeći da su on i Ivan Kostić ispunili svoj cilj, jer su ukazali na nedemokratsko stanje u Srbiji.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Nakon punih 11 dana štrajka glađu, kako mi kažemo strogog posta, smatram da treba u ovom trenutku da prekinemo, sa jasnom porukom da smo uradili sve što je do nas da skrenemo pažnju domaćoj i međunarodnoj javnosti na probleme u kojma se Srbija nalazi i nedemokratski karakter vlasti – rekao je Obradović.

On je naveo da će posle kraćeg odmora pristupiti izradi političkog manifesta u kojem će pozvati građana na odbranu Ustava, slobodu medija i demokratskih izbora, kao i očuvanje Kosova.

Nastavljamo aktivnu bojkot kampanju i poštujemo rešenost da ćemo bojkotovati sve izbore. Ono što nas uznemirava je ćutanje najviših pravosudnih institucija, ćuti Ustavni sud, a na stolu imaju inicijative za ocenjivanje ustavnosti izbornog procesa. Drugih 50 i više zemalja odložilo je izborne aktivnosti – naveo je Obradović.

Lider Dveri je dodao da je slaba vajda da se njihov vapaj može čuti do Andrićevog venca, iako je nedaleko odavde.

Mi smo uradili sve što je do nas. Poslali smo poruku da ustavna kriza može da se rešava samo dijalogom. Obratili smo se RTS-u, Upravnom i Ustavnom sudu s konkretnim dokazima da je nastavak izbornog procesa protivustavan, a obratili smo se i međunarodnoj javnosti, pismima na 300 adresa. Time smo zatvorili krug onoga što mi možemo da uradimo – rekao je Obradović.

On je pozvao sve kolege iz opozicije da nastave aktivnu bojkot kampanju za omogućavanje uslova za slobodne i poštene izbore u nekom drugom terminu, na koje kao ujedinjena srpska opozicija zajedno treba da izađe.

Kada su nam govorili da sve ovo što rade ne vredi, da nas neće čuti vlast, ja sam se iznova uverio da itekako ima za koga se žrtvovati. Ovde je bio ogroman broj političkih neistomišljenika, koji se borio srcem – naveo je Obradović i dodao da se kampanja nastavlja pod sloganom “Sloboda, pravda i sigurnost za sve”.

Izvor: Nova.rs

Prethodni članakDrobnjak najavio naplatu putarine i na magistralnim putevima
Sledeći članakVučić o Bošku Obradoviću: Mali sam ja čovek da bih razumeo sve njihove pobede

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here