Obradović: Kolege iz opozicije dobro znaju ko jedini može da pobedi Vučića, samo dokazani patriota

10
361

ČAČAK – Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović rekao je danas da je spreman da povuče svoju kandidaturu za predsedničke izbore ukoliko bi došlo do dogovora opozicije o zajedničkom kandidatu, ali istakao da za sada nema ni razgovor, a kamoli dogovora o tome.

Obradović je za portal N1 rekao da nikakvog razgovora i dogovora sa liderima opozicije i nekadašnjeg bojkot bloka nema još od gašenja Saveza za Srbiju pre godinu i po dana.

Odluka Glavnog odbora Dveri glasi da ću ja biti naš predsednički kandidat u slučaju da nema dogovora unutar opozicije. Problem je što u redovima ostalih kolega iz bojkot opozicije nema Zorana Đinđića koji je bio spreman da se povuče u stranu i istakne Vojislava Koštunicu za predsedničkog kandidata jer je dobro znao da samo dokazani patriota može da pobedi Miloševića. Isti je slučaj danas i sa Vučićem i to znaju moje kolege u opoziciji, ali ne idu Đinđićevim putem – ocenio je lider Dveri.

Komentarišući izjavu lidera Stranke slobode i pravde, Narodne stranke, Demokratske stranke i još nekoliko stranaka, pokreta i sindikata da su “rešili da prave široki savez, a ne kolonu“, lider Dveri podseća da je Savez za Srbiju bio savez, a ne kolona jer je uključivao ideološki različite političke opcije, kao i Dveri, koje, kako je naglasio, nikada nisu bile na vlasti.

Dogovor između tri lidera nekadašnje jedinstvene DS je ipak samo obnova DS i zajednička kolona bivšeg režima. U tome nema ništa sporno i postoje birači koji to podržavaju, kao što postoje birači koji nisu za sadašnju vlast, ali nisu ni za povratak na staro, a kojima se obraćaju Dveri kao treći put na srpskoj političkoj sceni. Glupo i nepošteno bi bilo da se kolege samoproglase jedinom opozicijom i pokušaju da ostvare monopol na opoziciono delovanje negirajući sve druge, jer to nije realno i šteti zajedničkim interesima u borbi za smenu vlasti – zaključuje Obradović, dodajući da se “Vučićeva vlast ne može pobediti bez Dveri i jednog patriotskog bloka glasača koji nisu za jednu kolonu i lidere bivše vlasti“.

Izvor: Morava info, N1

Prethodni članakPromocija knjige “Beogradski ravnogorci“ u Narodnom muzeju
Sledeći članakU Srbiju iz SAD stigao lek protiv koronavirusa

10 KOMENTARA

  1. Interesuje me šta je to ,,dokazani patriota,,? Valjda smo svi mi koji živimo u Srbiji patriote a ne bi trebalo da budemo nacionalisti. Što se tiče Koštunice bio je u tom momentu najbolji izbor da pobedi Miloševića ali loše rešenje da demontira Miloševićev režim, to je jedan od razloga što su radikali i socijalisti danas na vlasti.

  2. Nikad za tebe Bole. Nekako ne ličiš na normalnog „Vođu“. Iz tebe uvek izbija doza agresije. To pali kod konfliktnih ličnosti, a ne kod, uslovno rečeno, normalnog sveta. Nikako ti ne leži

    • E Čačanin nije ti prvi put da lupaš gluposti. Ne možeš da mu nađeš manu, pa izmišljaš konfliktnu lučnost. Bolje bi ti bilo da gledaš u ove tvoje, nemoralne, nepoštene, one koji prodadoše državu i narod oteraše, što iz zemlje , što u bedu.

  3. Kao prvo, malo je glupo da se ti naziveš OPOZICIJOM kada se dobr videlo za koga radiš, kada se može predpostaviti ko je uništio masovne šetnje uskakanjem sa motornom testerom i sličnim ponašanjem, a sada je očigledno po čijem si nalogu to radio…Kao drugo opozicije koju je predvodila Gordana Čomić je isti obli opozicije kao što si ti, zavetnici, tzv patriote i slične i po mome skromnom mišljenju možda možeš ti da u sledećoj vladi kao nagradu budeš naslednik Gordane Čomić.
    Ne želim da optužujem bilo koga za bilo šta jer se na političkoj sceni više i ne zna ko za koga radi, ali znam sigurno da nikada neću glasati za „opoziciju“ či ti deo budeš

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here