U Srbiju iz SAD stigao lek protiv koronavirusa

1
328

Novi lek protiv koronavirusa stigao je u Srbiju iz SAD, objavio je na svom Instagram nalogu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Novi lek protiv korone stigao je u Srbiju! Kupljen je u SAD, a u Evropi su ga, uz nas, nabavili samo Danska, Litvanija i Slovenija. Životi i zdravlje ljudi nemaju cenu! – poručio je predsednik u videu objavljenom na stranici budućnostsrbijeav.

On je kazao da se radi o tabletama i da je jedna kutija dovoljna za pacijenta.

Nabavili smo ih za 11.500 pacijenata, biće za 50.000 pacijentata. Odnosi se na ljude koji reaguju u prvih pet dana pozitivnosti na koronavirus. Obično su najugroženiji gojazniji, oni koji boluju od dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti. Spasava živote, sprečava smrtnost u ogromnom procentu – kazao je Vučić.

Dodaje da istovremeno od Fajzera očekujemo lekove u prvom kvartalu sledeće godine.

Proizvođač je američki MSD i ponosan sam na činjenicu što još samo u Danskoj, Litvaniji i Sloveniji ima ovaj lek – poručio je predsednik.

Kompanija MSD Srbija saopštila je sredinom oktobra da je sa Vladom potpisala sporazum o nabavci leka „molnupiravir“, oralne antivirusne terapije za lečenje blage i umerene infekcije izazvane virusom SARS–COV-2 kod odraslih i navela da će, ako bude odobren, lek obezbediti ranu terapiju 50.000 pacijenata.

Izvor: N1

Prethodni članakObradović: Kolege iz opozicije dobro znaju ko jedini može da pobedi Vučića, samo dokazani patriota
Sledeći članakU Mrčajevcima uhapšena Kragujevčanka, u torbi krila 210 tableta sa liste psihoaktivnih supstanci

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here