Obradović: Od novog američkog ambasadora tražiću da Srbija i SAD podignu spomenik Draži Mihailoviću

7
387

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je da će predložiti novom američkom ambasadoru u Srbiji Kristoferu Hilu da dve zemlje zajedno podignu spomenik Dragoslavu Draži Mihailoviću.

Foto: Vikipedija

Čim bude konstituisan novi saziv Narodne skupštine, obratiću se sa zahtevom za prijem i novom američkom ambasadoru da mu predstavim ideju da država Srbija i SAD zajednički podignu spomenik đeneralu Draži Mihailoviću u Beogradu i Vašingtonu – rekao je Obradović za list Danas.

Kako je naveo, misleći na operaciju Halijard iz 1944. godine, „neko ko je spasao više od 500 savezničkih pilota u Drugom svetskom ratu definitivno to zaslužuje“.

Dragoljub Draža Mihailović osuđen je 1946. na smrt zbog ratnih zločina i saradnje sa okupatorom tokom Drugog svetskog rata, a rehabilitovan je 2015. godine.

Izvor: Danas, Beta

Prethodni članakPredstavljanje zbirke poezije “Sumraci i zore“ Aleksandre Mišić
Sledeći članakKamionom dovezao gomilu smeća i istovario nasred reciklažnog platoa kod groblja u Atenici (FOTO)

7 KOMENTARA

  1. Da mu podignemo spomenik sto je spasio pilote koji su 1944 bombardovali Beograd u kojem je stradalo 800 Srba, Beograđana. Spasili smo 500 Amerikanaca koji su ubili 800 Srba i to na Vaskrs!!! Mi smo sampioni medju svim mazohistima. U Vasingtonu zasluzuje spomenik, a Srbija ima svojih junaka

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here