Obradović: Promena vlasti u Beogradu dobra za demokratiju, nećemo u vlast po svaku cenu

9
1234

ČAČAK – Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da bi za “kvalitet srpske demokratije bilo ispravno da se Beograd prepusti opoziciji“, navodeći da konačni rezultati u prestonici još nisu poznati, ali da su vlast i opozicija “egal, pola pola“.

To bi donelo veliki pomak na srpskoj političkoj sceni. Vlast je pala u Beogradu, nema više tako dominantnu većinu kao što je imala, to znači da građani žele promene – rekao je Obradović za TV Prva i dodao da se nije konsultovao sa Patriotskim blokom o takvim pitanjima, prenosi Beta.

Na pitanje da li se tako preporučuje koaliciji Ujedinjena Srbija, on je odgovorio odrečno, već kaže, “misli da bi bilo kvalitetno za srpsku demokratiju da opozicija preuzme vlast na jednom nivou izbora i da se pokaže“.

Da li je moguće da se opozicija između sebe dogovori ko bi bio kandidat za gradonačelnika, kako bi ta vlast bila formirana, to zahteva duge i teške pregovore – rekao je Obradović.

On je naveo da bi to bila ravnoteža u srpskoj politici ako bi dosadašnja vlast zadržala republičku vlast, a opozicija preuzela beogradsku.

Na pitanje da li bi u Beogradu pre sarađivao sa opozicijom nego sa aktuelnom vlašću, on je rekao:

Naravno, mi smo opozicija, ali smo spremni da srađujemo samo sa onima koji su spremi da prihvate naš program.

Na pitanje šta bi uradio ako ga predsednik države Aleksandar Vučić pozove u vladu, on je rekao da bez obzira sa kim se razgovara, da li je to vlast ili opozicija, neće odstupiti od svog programa.

Mi nećemo ulaziti ni u kakvu vlast po svaku cenu, posebno ovu čiji smo ljuti kritičar, ali jeste naš cilj da naš program bude realizovan – rekao je Obradović.

Izvor: Beta

Prethodni članakKonačno i taj dan: Posle nekoliko meseci u Čačku bez ijednog novog slučaja korona infekcije
Sledeći članakIN MEMORIAM: Dr Miloje Vukotić, hirurg

9 KOMENTARA

 1. Miroslave, i jedno i drugo na galamu, na narativ od pre 100 god. A kad se javi ova zavetnica odmah mi bude muka. Mlada a kao da je iz 15 veka. Ali neka, dobila je to što je dobila. Videćemo šta će biti. Živi bili.

 2. Kakvi bilmezi se bave politikom i dobili poverenja ovog naivnog i prostog naroda.
  Zar stvarno mislite da će ovaj bibliotekar a i ona frizerka da učine nešo da živimo bolje.
  Osim svojih skuštinskih plata,dnevnica,ništa ih drugo nije ih ni intersesovalo.
  I to sve sa ledja gradjana Srbije.

 3. Gde ste sada kritizeri Boška Obradovića i Dveri. Pokrite se po ušima. I vi, i Vučić i SNS. Bez Dačića, Šešelja i Pastora , Vučić i SNS su gubitnici. Vučić i Dačić bi da se i dalje bogate na grbači naroda. Boško i Dveri , će se i dalje boriti proriv toga.

  • Čačanin,Boško ne bi dobio preko dva posto da nije poceo rat u Ukrajini,a on se javno izjasnio za Rusiju,tu je profitirao sa glasovima. A lako je prici nekoj strani kad nemate nikakvu odgovornost niti se od vas nesto ocekuje. Pri tom nije samostalno izasao na izbore nego u koaliciji sa Poksom i jos nekim pokretima. A na sve to cenzus smanjen sa pet na tri posto. I u Cacku je bio treci za predsednika,sramota da Vucic a kamoli Ponos ima vise glasova od njega u njegovom gradu. Tako da ja ne vidim da je on postigao neki uspeh!

 4. Dobro egal. Pa šta. Tako će i biti. Vlast na jednoj ostala bulumenta, njih 100, na drugoj. Tako je ok. Ima i vlasti i opozicije. Ne može jedan Boško to da menja.

 5. Hoće li ovaj Boško ućutati? On i u Vranićima dobio 11 %. Bruka. Treba da se pokrije ušima a ne da kukuriče na sav glas. Primer treba da mu bude G din Jovanović. Zamislite Boško truća nešto umesto Beograđana. . Ma tornjaj se u Vraniće. Dosadi više.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here