Od 1. januara veće plate vojsci, zdravstvenim i socijalnim radnicima

2
588

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će od 1. januara iduće godine zdravstvenim radnicima, vojsci i socijalnim radnicima plate biti povećane za osam odsto.

Od 1. januara medicinske sestre imaće za 85 odsto veću platu u odnosu na 2011. godinu, a lekar specijalista za 68 odsto u evrima, što je u dinarima mnogo više – rekao je Vučić odgovarajući na novinarsko pitanje povodom tvrdnji Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da zdravstveni radnici nisu dobili ono što im je obećano.

Vučić je napomenuo da su laži iznošene i povodom plata vojnika, a koje su povećane za 70 odsto.

Istakao je da medicinske sestre imaju povećane zarade od 71,2 odsto do oktobra 2021. godine, kao i da su one najviše odlazile i da rade najteži posao.

Vučić je izneo podatak da je plata lekara specijaliste sa 604 evra povećana na 946 evra, a da će od 1. januara iznositi preko 1.050 evra.

Ističe i da se beleži mnogo niži nivo odlazaka medicinskih radnika, a da je u prethodne tri godine zaposleno 3.807 mladih lakara, sestara i tehničara.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakMarinović: Težak poraz, ali dobra lekcija
Sledeći članakKon: Krizni štab još nije dozvolio novogodišnje proslave, u drugoj polovini januara neminovan porast broja zaraženih

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here