Od danas pojačana kontrola saobraćaja, na ovo će policija posebno obratiti pažnju

0
640
Foto: Ilustracija

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova sprovodiće od danas do 23. juna međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

U sklopu ove akcije koja se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), u petak, 21. juna, širom Evrope biće realizovan takozvani Alcohol and Drugs Marathon, kada će u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu, saopštio je danas MUP.

Saobraćajna policija je u prvih pet meseci ove godine isključila iz saobraćaja više od 20.000 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 1.500 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a oko 4.000 vozača zatečeno je da upravlja vozilom sa više od 1,2 promila alkohola u organizmu, prenosi Tanjug.

S obzirom na to da predstoji održavanje velikog broja muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo više desetina hiljada posetilaca, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol ili psihoaktivne supstance i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakPromocija diplomiranih studenata na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku
Sledeći članakIspod pešačkog mosta na Ljubić keju prolaznici pronašli ženu kako leži u lokvi krvi

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here