Od Kriznog štaba ništa novo: Nema novih mera, sve postojeće ostaju na snazi

0
233

Kad smo sumirali šta se dešavalo poslednjih nedelja sa epidemiološkog i kliničkog aspekta, došli smo do zaključka da sve mere koje su i do sada važile, treba da se nastave i u narednom vremenskom periodu, rekla je epidemiološkinja i ministarka Darija Kisić Tepavčević nakon sednice Kriznog štaba.

Napomenula je da opšte mere – nošenje maske u zatvorenom prostoru, poštovanje fizičke distance – daju rezultate i apelovala na građane da se vakcinišu.

Zaključno sa današnjim danom 58,2 odsto punoletnih stanovnika je vakcinisano. To jeste značajan broj. Značajan procenat naših građana je svesno i savesno preuzeo ulogu da grade naš kolektivni imunitet – rekla je Darija Kisić Tepavčević.

Dodala je da su kovid propusnice dale efekta, uprkos limitiranom broju inspektora na terenu, a da će tehnološka poboljšanja omogućiti da se lakše utvrde da li su propusnice falsifikovane.

Članica Kriznog štaba je istakla da je broj pozitivnih u porastu, naročito na području Beograda.

Možemo videti da smo poslednjih nedelja imali stabilnu situaciju sa stopama incidencije koja je među najnižima u Evropi. Poslednjih dana, kada su u pitanju apsolutni brojevi, beležimo nešto veći broj, pogotovo na području Beograda – kazala je Kisić Tepavčevićeva.

Naglasila je da procenat pozitivnosti lagano raste – sa 8,2 odsto prethodnih dana na oko 10 procenata.

Neko će da kaže da to u procentualnim brojevima i jedinicama nije tako veliko povećanja, ali bojimo se da to nije početak nekog velikog povećanja, pogotovo na području Beograda – navela je Darija Kisić Tepavčević.

Izvor: Morava info, Agencije

Prethodni članakSavo Manojlović: “Kreni-promeni“ neće učestvovati u organizaciji blokada puteva 3. januara
Sledeći članakDeo Ljubića danas ostaje bez struje

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here